tirsdag 24. desember 2013

Lettbent julekalender - luke 24

Tema for årets lettbente kalender er rett og slett "løp". Bak de 24 lukene skjuler det seg favorittløp, løp utenom det vanlige, norske løp, utenlandske løp, korte løp og lange løp, samt heftige drømmeløp.


LUKE 24: Løpeturen - Det viktige grunnlaget

Det er nå engang slik, at for å få gode opplevelser i alle spennende løp rundt om, så må løpet bak kalenderens siste luke stå på planen. Igjen og igjen.

Løpeturen! Alle treningsturer i all slags vær, hjemme, borte, alene og sammen med andre. Kort og langt, lapskaus og målrettet, på mølla og gatelangs, hyppig og sjelden - fort glemt og minneverdig. Det viktige er at man tar de turene som kreves for at en selv skal trives med løpingen, enten det er ren koseløping uten klokke eller målrettet trening mot hårete mål. Eller noe i mellom.

Og trenger du motivasjon for å komme i gang så er det bare å ta en kikk på forrige julekalenders 24 grunner til å løpe, eller bli inspirert til å se glede i de små og store løpsopplevelser som beskrevet på siden om Løpelykke.

Sørger du for å holde deg motivert lenge nok så går det til slutt av seg selv. Som en klok mann ved navn Jim Ryun sa det:

Motivasjon er det som får deg i gang. 
Vane er det som får deg til å fortsette.

Årets julekalender er med dette komplett. Å fylle den var veldig lett, det kjedelige var alle løpene som ikke fikk plass. Vi løpere er så heldige, det finnes en uendelighet av spennende utfordringer og gleder for oss der ute. Oppfordringen er klar: Grip i alle fall noen av dem i 2014.
Klar for å løpe julen inn. 

Nå, klokken 08:00, løpes julen inn. Det bærer ut på tradisjonell julejogg med SkiLøperne. Om ikke det piskende regnet gir julestemning, så vet jeg i alle fall at dagens løpetur sammen med tyve nisseluebekledte SkiLøpere - i det piskende regnet - er en av de mange turene som vil bli husket godt.

Ha en riktig god jul alle sammen! 

Janicke


FAKTA OM LØPETUREN
Distanser: Alt fra 2-3 til flerfoldige mil
Barneløp: Ja, ta gjerne barna med
Arrangør: En selv, venner, løpegrupper og andre
Antall deltakere: fra 1 til mange
Dato: fra 1. januar 2014 til 31. desember 2014
Nettside: Endomondo, Strava, Garmin Connect, Jogg.se, Runkeeper - og mange andre. What ever keeps you going.
Kort fortalt: Alle former for underlag, oppover, bortover og nedover, kort og langt, fort og rolig - motivert og umotivert. Den daglige løpeturen blir ikke mer morsom enn du gjør den selv; utfordre deg selv med variasjoner og kombinasjoner.

Ingen kommentarer: