torsdag 5. desember 2013

Lettbent julekalender - luke 3

Tema for årets lettbente kalender er rett og slett "løp". Bak de 24 lukene skjuler det seg favorittløp, løp utenom det vanlige, norske løp, utenlandske løp, korte løp og lange løp, samt heftige drømmeløp.

LUKE 3: Two Oceans Race - Drømmeløpet!
Om jeg uten tanke på kostnader skulle velge ett løp blant alle løp i verden ville jeg valgt Two Oceans Ultra Marathon i Sør-Afrika. De kaller det selv verdens vakreste løp, og selv om det sikkert er flere andre arrangører som påberoper det samme for sine løp er jeg overbevist om at det er rimelig spektakulært å løpe tvers over Cape-halvøya, fra sjø til sjø og over et par høyder.
Løypa for Two Oceans Race 56K. De første 28 kilometerne er det visst 
ganske flatt, men derfra får man et par gode stigninger.

De spektakulære og vakre omgivelsene er naturligvis en veldig viktig årsak til at dette er mitt drømmeløp. Jeg har også sans for løypas utforming - liker at man løper over en halvøy og ser havet på begge sider. Distansen er også bra. Lang og krevende, men ikke for lang og krevende. I tillegg har jeg aldri vært i Afrika og synes det hadde vært stort å få oppleve denne kanten av verden også. Jeg håper at dette løpet en dag kan være starten på en lengre Afrika-ferie.
Spektakulære omgivelser - fra sjø til sjø.

Two Oceans Marathon ble første gang arrangert i 1970. Den gang var det 26 deltakere som løp løypa. I dag omfatter arrangementet halvmaraton og fun runs for store og små, i tillegg til 56-kilometeren. Totalt deltar rundt 26.000 løpere, og løpet oppdages av stadig flere internasjonale løpere.

En dag skal også jeg løpe Two Oceans Ultra Marathon. Ikke i 2014, neppe i 2015 eller 2016, men én dag!

FAKTA OM TWO OCEANS MARATHON
Distanser: 56 km, halvmaraton, 
Barneløp: Ja
Arrangør: Old Mutual
Antall deltakere: 26.000
Dato: 19. april
Nettside: www.twooceansmarathon.org.za
Kort fortalt: Et garantert utfordrende løp i fremmed land og eksotiske og vakre omgivelser.

Avstanden mellom luke tre og luke fire er geografisk sett enorm, men det kan så absolutt trekkes noen røde tråder mellom dem.

4 kommentarer:

Stianlo sa...

Dette hadde jeg ikke hørt om før. Egentlig ikke sett så nøye på ultraløp får nå i år. Takk for tipset.

lettbent sa...

Merkelig nok merket jeg meg dette løpet før jeg begynte å løpe ultra. Antakelig fordi de kaller det Marathon. 56K skal jeg alltids fikse. Kanskje vi skal dra nedover en gjeng i 2020... (c;

Tim sa...

Two Oceans OG Comrades står på min liste for lengst :)
Sør Afrika er bare noe som MÅ oppleves !!!

lettbent sa...

Hmm, Comrades også ja... Det er i grunn for ille å ikke ha vært i Afrika i det hele tatt.