mandag 16. desember 2013

Lettbent julekalender - luke 15

Tema for årets lettbente kalender er rett og slett "løp". Bak de 24 lukene skjuler det seg favorittløp, løp utenom det vanlige, norske løp, utenlandske løp, korte løp og lange løp, samt heftige drømmeløp.


LUKE 15: Stockholm Halvmaraton - Rundtur i vakker by
Denne halvmaratonen i vårt nabolands hovedstad har skiftet navn fra Stockholmsloppet til St. Eriksloppet, til det nåværende navnet som løpet fikk i 2007: Stockholm Halvmaraton. Enkelt og greit. Arrangementet har aner helt tilbake til 1920-tallet, men har vært gjennom mang en forandring siden den gang.
Stockholm Stadshus er en gjenganger på medaljen i halvmaratonløpet i Stockholm.

I 2006 hadde løpet ca 5.000 deltakere, men som de andre litt større løpene har Stockholmsloppet vokst godt de senere årene. I år hadde løpet drøyt 17.000 påmeldte. Hele 2.500 av disse var utenlandske løpere, og 78 nasjoner var representert.
Løpsfest midt i vakre Stockholm.
(Foto: Stockhom Halvmaraton)

Gjennom årene har løypa blitt forandret og justert, men nå går starten på Gustav Adolfs torg foran Operaen. Dette er faktisk svenskenes nullpunkt. Det er fra dette torget alle avstander måles i Sverige.

Løypa er så godt beskrevet på Stockholm Halvmaratons nettsider, at jeg like godt viser til deres nettside "DN Stockholm Halvmaraton - Lär deg banan".
Særdeles sentrumsnær løype i Stockholm.

Trenger du et treningsprogram mot Stockholm Halvmaraton så har Anders Szalkai satt opp 20-ukers program med syv forskjellige nivåer (mål om sluttid fra 2:45 - 1:20) nettopp for dette løpet.

Om jeg husker rett løp jeg halvmaraton i Stockholm i 2000 (ukjent tid), 2002 (1:59) og 2006 (1:45:57 og raskeste norske, hehe). På den tiden var det årenes eneste løpsmål og i mellom hadde jeg antakelig ingen... Stockholm har en spesiell plass i mitt hjerte, så det hadde vært veldig artig å løpe halvmaraton der igjen!

FAKTA OM Stockholm Halvmaraton
Distanser: Halvmaraton
Barneløp: Nei
Arrangør: Stockhom Marathon Gruppen
Antall deltakere: ca 17.000
Dato: 13. september 2014
Nettside: www.stockholmhalvmarathon.se
Kort fortalt: En hyggelig og lett kupert - men forholdsvis rask - halvmaratonrundtur i vakre Stockholm.

Vi holder oss i Stockhomstraktene for det populære løpet som skjuler seg bak luke 16 også...

Janicke

Ingen kommentarer: