tirsdag 10. desember 2013

Lettbent julekalender - luke 10

Tema for årets lettbente kalender er rett og slett "løp". Bak de 24 lukene skjuler det seg favorittløp, løp utenom det vanlige, norske løp, utenlandske løp, korte løp og lange løp, samt heftige drømmeløp.

LUKE 10: Ribbemaraton - Julefråtsing i kilometer
Det er så gøy når enkle løpsarrangementer dras i gang av én eller noen få ildsjeler og så tar fullstendig av. En nedstrippet løsning med bare akkurat de rette elementene som får folk til å hive seg med. Et slikt løp arrangeres i romjulen, og over hundre løpere har nå meldt seg på årets Ribbemaraton - det sjette i rekken.

Startpunktet for dette gratisløpet er Löplabbets butikk i Sandvika, og målgang er i Löplabbets butikk på Ski. Derimellom løpes - hyggeløpes - en maraton. For første gang i år er Ribbemaraton godkjent som en "maraton på norsk jord" - for de som samler på det.

Geir Frykholm, butikksjefen i Sandvika, er mannen bak Ribbemaraton. I dobbelt forstand faktisk. Han startet det, og ligger i tillegg bakerst på løpsdagen for å se til at alle løpere kommer trygt frem til Ski. I mål serverer butikksjef Hanne Gulbrandsen gløgg og ferske, hjemmebakte boller. Baksten blir en vesentlig større oppgave i år enn i fjor når antallet løper nå har flerdoblet seg...

I tillegg til gløgg og boller serveres gode tilbud i begge butikker, så her kan man endelig skaffe julegavene man ikke fant under treet. Det er bare å shoppa loss i begge butikker. Eventuell bagasje blir fraktet fra Sandvika til Ski.
Glad gjeng klar for Löplabbets påskeløp fra Ski til Strømmen.
(Foto: Heming Leira)

Jeg har ikke løpt Ribbemaraton tidligere, men jeg var med på søsterarrangementet i påsken. Etter samme oppskrift løp vi da fra Löplabbet-butikken på Ski til butikken på Strømmen. Det var en herlig sosial tur, og jeg gleder meg skikkelig til jule-varianten. Ribbemaraton er som en ekstra luke i julekalenderen!
Strømmen neste! Jard, Henrik, Frants, meg og Tim ved Langhus.
(Foto: Heming Leira)

Löplabets Ribbemaraton er ikke løpet for deg om du synes kilometermarkeringer, organiserte drikkestasjoner underveis og offisiell tidtagning er et must. MEN, dersom du enten trenger å løpe av deg litt ribbe og/eller annen julemat, ønsker en pause fra juleprogrammet og/eller bare har lyst på en hyggelig, lavterskel maratonlangtur i romjulen er det bare å melde seg på Ribbemaraton nå.

Som de sier i juleeventyret: "Vil du være med så heeeeeeng pååååååå..."


FAKTA OM RIBBEMARATON
Distanser: 42,2 km - maraton
Barneløp: Nei
Arrangør: Löplabbet
Antall deltakere: 30 i fjor, over 100 i år (!)
Dato: 27. desember 2014
Nettside: Ribbemaraton på facebook og Geir Frykholms blogg
Kort fortalt: En hyggelig og avslappet langtur der det sosiale er langt viktigere enn hvor lang tid man bruker. Perfekt for debut på maratondistansen; En Löplabbet-representant ligger alltid bakerst og sørger for at alle kommer frem til Ski. Og i verste fall kan man hoppe på et lokaltog mellom Oslo og Ski.

Löplabbets Ribbemaraton i Kondis terminliste


Løpet som skjuler seg bak luke 11 er tett knyttet til de desidert største ned- og oppturene i min "løpskarriere".

Janicke

Ingen kommentarer: