onsdag 4. desember 2013

Lettbent julekalender 2013 - luke 1

Temaet for fjorårets lettbente julekalender var "Reasons to run". Hver dag frem til jul ble det trukket frem en grunn til å snøre på seg løpeskoene. For årets julekalender forutsettes det at man har funnet nok inspirasjon, for eksempel gjennom fjorårets kalender, til at man løper. Tema for årets kalender er rett og slett "løp".

Bak de 24 lukene skjuler det seg favorittløp, løp utenom det vanlige, norske løp, utenlandske løp, korte løp og lange løp, samt heftige drømmeløp. Finner jeg hele 24? Tja, ikke godt å si, men jeg innbiller meg at det skal være grei skuring. Det er så mange å ta av.

Desembers fjerde dag er snart omme, så det er bare å kaste seg rundt. Forhåpentligvis er jeg ajour i løpet av få dager. Her følger i alle fall kalenderens første luke.

LUKE 1 - SkiLøpet - En naturlig begynnelse
Det er naturlig å begynne med det nære, og da må det bli SkiLøpet. De to siste årene har SkiLøpet vært det desidert mest krevende løpet i min løpskalender. Å være arrangør er lærerikt, gøy, slitsomt, stressende - og ufattelig givende! Det er godt vi ikke visste hvor mye tid det ville komme til å ta da vi startet, for da hadde vi heller ikke funnet ut hvor mye moeo, store følelser og vennskap som ville følge i SkiLøpets kjølvann.
Ferske løpsarrangører!
Mona, Berit, meg, Knut Olav, Stig og Mette samt fotograf Eline.

Vårt mål har vært å lage et skikkelig hyggelig arrangement for løpere i alle aldre, størrelser og hastigheter. Ingen av oss hadde arrangert løp tidligere, men som løpsdeltakere hadde vi gjort oss opp meninger om hvordan vårt løp skulle være: lav pris, hyggelig og/eller rask kontrollmålt løype, innholdsrik gavepose, bagasjeoppbevaring, medaljer til alle, gratis barnepass, flotte premier til de beste og mulighet til å vinne premier for alle som er med. Blant annet.
Medaljer hører med.

Det første SkiLøpet gikk av stabelen lørdag 1. september 2012. At dagen ble en suksess var både takket være et grundig forarbeid, mange gode medhjelpere, inspirert og god innsats på selve dagen - samt et strålende vær. Øyeblikket, da startskuddet gikk og løperne tok fatt på den ti kilometer lange løypa, som et resultat av vårt arbeid, kommer jeg aldri til å glemme.
Løperne legger i vei. Stort øyeblikk for en løpsarrangør.

Man skulle tro at det ville kreve litt mindre jobb å arrangere løpet gang nummer to, men for å komme enda nærmere ambisjonen om å tilby et løpsarrangement for alle, hevet vi listen. Det ble to nye distanser, 5K og et lengre barneløp, og starten ble lagt i en sentrumsgate som måtte stenges for biltrafikk. Vi fikk virkelig nok å gjøre, men resultatet ble da også utsolgte løp og atter en fantastisk strålende løpsdag i Ski.

I 2014 går SkiLøpet av stabelen lørdag den 6. september. Arbeidet er godt i gang. Jeg vet vi skal få nok å holde på med i år også, men jeg er samtidig sikker på at det blir et nytt morsomt år med SkiLøpet-gjengen.

Og jeg gleder meg allerede til igjen å få se løperne sette i vei i vårt løp når startskuddet går.

FAKTA OM SKILØPET
Distanser: 10 km, 5 km - begge kontrollmålt
Barneløp: 1,5 km og 0,5 km
Arrangør: SkiLøperne - uavhengig løpegruppe
Antall deltakere: ca 750
Dato: 6. september 2014
Nettside: www.skilopet.no
Kort fortalt: Hyggelig småbyløp med god stemning, variert og til dels utfordrende 10 km, forholdsvis rask 5 km og to fine barneløp. Fine tekniske T-skjorter, medaljer til alle, supre premier. SkiLøpet er lisensfritt og kan dermed fortsatt holde lav pris også i 2014.
SkiLøpet i Kondis terminliste

Løpet som skjuler seg bak luke to har hatt stor betydning for SkiLøperne og SkiLøpet...

Janicke

3 kommentarer:

Geir O sa...

moro med en sånn julekalender, bra skrevet og artig lesing. Skiløpet er allerede i boks.

lettbent sa...

Så bra! Begge deler. (c:

Ha en finfin førjulstid videre.

Geir O sa...

takk det samme, her på fjellet er det ski som gjelder for tiden :-)