torsdag 19. desember 2013

Lettbent julekalender - luke 18

Tema for årets lettbente kalender er rett og slett "løp". Bak de 24 lukene skjuler det seg favorittløp, løp utenom det vanlige, norske løp, utenlandske løp, korte løp og lange løp, samt heftige drømmeløp.


LUKE 18: Follotrimmen - og andre løpskaruseller
En type løp som jeg mener veldig mange flere kunne hatt stor glede av å delta på er de mange lokale løpskaruseller. Disse uformelle, gjentagende seriene av litt kortere løp, gjerne med resultater slått opp i lokalavisa, er et fantastisk godt supplement til vanlig trening. Man gir naturlig litt ekstra når man har startnummer på brystet - og noen andre enn en selv tar tiden. Dermed blir det fort en kvalitetsøkt av høyere kvalitet enn det man klarer når man løper på egen hånd.
Naturlig følge: Man jobber litt hardere så snart man får 
startnummer på brystet!

Deltar man i karuselløp der man bor får man muligheten til å løpe kjente løyper i konkurranse, eventuelt lære nye runder. Deltakelsen er ikke spesielt plagsom for lommeboken og har gjerne tur/trim-klasser for de som bare ønsker seg en organisert gåtur.

Disse små lokale løpene er i tillegg veldig avslappede og sosiale. I alle fall før og etter selve løpet pågår. Fellesskapsfølelsen gjør at det er lett å komme i snakk. Kanskje til og med finne nye løpebuddies?
Mange SkiLøpere er med på Follotrimmen. 
Turene til/fra løpene er halve moroa. 

For de raskere deltakerne er karuselløpene dessuten ypperlige muligheter til å smake på plasseringer i klassen. Eller til og med totalt.

Det drøyde ganske lenge før jeg turte hive meg på løpskarusellen i Ski. Nå er imidlertid Follotrimmen et selvsagt årlig innslag. Kanskje får jeg ikke vært med på alle løpene (totalt åtte i løpet av sommersesongen), men det er kort vei, forholdsvis raskt unnagjort og - som sagt - en super erstatning for kvalitetsøkter, så stort sett kan de skvises inn i kalenderen. I alle fall noen av dem.
Små og store kan løpe Follotrimmen. Her fra 7. løp 2012. 
(Foto: Frode Monsen)

Karuseller som Follotrimmen finnes rundt om i det ganske land, for eksempel Målselvkarusellen, FinnskogkarusellenSommerkarusellen i Ålesund, og Ryggejoggen.  Kondis har en super karusell-oversikt i terminlisten. Oppfordringen er: Utnytt den finfine muligheten til å løpe lokalt!


FAKTA OM FOLLOTRIMMEN
Distanser: fra 5 til ca 8 km
Barneløp: nei
Arrangør: Follo Bedriftsidrettsråd
Antall deltakere: ca 200 pr løp
Dato: Vår og høst
Nettside: Follotrimmen på facebook
Kort fortalt: Serie av åtte forholdsvis korte og tilgjengelige, hyggelige, uformelle og sosiale løp i lokalområdet.

Follotrimmen (2013) i Kondis terminliste


For løpet som skjuler seg bak luke 19 beveger vi oss utenlands igjen.

Janicke

Ingen kommentarer: