søndag 22. desember 2013

Lettbent julekalender - luke 21

Tema for årets lettbente kalender er rett og slett "løp". Bak de 24 lukene skjuler det seg favorittløp, løp utenom det vanlige, norske løp, utenlandske løp, korte løp og lange løp, samt heftige drømmeløp.


LUKE 21: Night Marathon - Mørkeløping i lite land
Fra tidligere har jeg vært litt fristet av løpene som går litt sent på kvelden slik at det er mørkt. Det er noe ved å løpe sammen med mange andre, med startnummer på brystet, i mørket. Litt besnærende rett og slett. Midnattsloppet, som går blant annet i Stockholm og Göteborg, har vært en aktuell kandidat for nattløping, men når jeg fikk høre om Luxembourg Nattmaraton ble jeg fristet. En ting er at det er Luxembourg. Jeg vet stort sett ingenting om dette lille landet. En annen ting er at det er et helt maraton som går i mørket.
På vei inn mot - eller ut av - bysentrum hvor festen er i full gang.

Jeg vet ikke stort om dette løpet ut over at man starter et lite stykke utenfor byen klokken 19:00 og deretter løper inn og ut av byen flere ganger. Inne i sentrum er det full fest og løypa er forholdsvis smal slik at man får publikum tett på på begge sider. Etterpå joiner man festen selv.

I Luxembourg kan man løpe hel eller halv maraton, og her det litt som på Sognsvann Rundt Medsols: man kan faktisk bestemme seg for hvilken distanse man ønsker å løpe underveis i løpet.

I tillegg til å løpe hel eller halvmaraton kan man danne team på fire og dele maraton-distansen på team-medlemmene. Her er det muligheter for de aller fleste å delta.

I 2014 arrangeres Night Marathon i Luxembourg for niende gang. Det hadde vært gøy å bli med på denne festen også...


FAKTA OM NIGHT MARATHON LUXEMBOURG
Distanser: Hel, halv og kvart maraton
Barneløp: Mini Marathon (> 10) og Mini Mini Marathon (< 10)
Arrangør: Step by Step S.A. (?)
Antall deltakere: ca 10.000
Dato: 31. mai 2014
Nettside: www.ing-night-marathon.lu
Kort fortalt: Fleksibelt nattløp med høy stemning i ukjent by.


Løpet som skjuler seg bak luke 22 går i dagslys.

Janicke

Ingen kommentarer: