fredag 20. desember 2013

Lettbent julekalender - luke 19

Tema for årets lettbente kalender er rett og slett "løp". Bak de 24 lukene skjuler det seg favorittløp, løp utenom det vanlige, norske løp, utenlandske løp, korte løp og lange løp, samt heftige drømmeløp.


LUKE 19: Marathon du Médoc - Maraton og feiring i ett
Første gangen jeg hørte om dette løpet tenkte jeg at det var et godt eksempel på at én pluss én ikke nødvendigvis blir to. Det at man liker to ting hver for seg behøver ikke å bety at man liker dem sammen - samtidig. For eksempel løping og vin.
Verdens lengste maraton...
(Illustrasjon: Médoc Marathon)

Arrangøren påstår at deres Médoc Marathon i Bordeaux er verdens lengste maraton, og det virker opplagt at det knapt er noen som følger den optimale, oppmålte linjen i dette løpet. Løypa slynger seg mellom vinranker og vingårder - hele 60 av dem i følge løypekartet. På drikkestasjonene serveres det både vin og andre godsaker.

Joda, man får vann og mer moderne energidrikk også, men man skal man egentlig kimse av vin som energidrikk? Da en av Norges desidert mest utholdende langdistanseløpere gjennom tidene, Mensen Ernst, løp fra Paris til Moskva på to uker, bidro nettopp rødvin til at han tok unna de 180 kilometerne i døgnet. Store mengder rødvin, visstnok.

Kanskje det funker. Kanskje ikke. Jeg er i alle fall villig til å prøve. (Og bare for å ha presisert dét for enkelte lett utfordringstente venner: Det er ikke 14 dager á 180 km med vin jeg er villig til å prøve, men én dag á 42,2 km med vin.)
Enkelte legger mer arbeid i antrekkene enn andre.

Médoc Marathon handler ikke om tempo og personlige rekorder. Dette er en fest og et karneval. Hvert år har løpet et tema, og deltakerne kler seg ut i tråd med det. Man kan gjøre det helt enkelt, men en god andel legger stor ære i "løpsantrekkene" sine.
I fjor var karnevalstemaet Science Fiction. 
(Illustrasjon: Médoc Marathon)

Neste år feirer Médoc Marathon 30-årsjubileum. Temaet er "Verdens land og deres karneval", så da er det bare å la fantasien få løpe fritt.

Jeg håper å få være med til Médoc som Springtime-reiseleder i 2014. Én eller annen gang skal jeg i alle fall ta turen til dette festmaratonløpet mellom vinrankene i Médoc.


FAKTA OM MARATHON DU MÉDOC
Distanser: Maraton, 42,2 km
Barneløp: Sannsynligvis ikke
Antall deltakere: ca 9.000
Dato: 13. september 2014
Nettside: www.marathondumedoc.com
Kort fortalt: Et maratonløp hvor det løpes og feires samtidig.


Løpet som skjuler seg bak luke 20 byr også på fest og moro, men på en helt annen måte enn i Médoc.

Janicke

Ingen kommentarer: