søndag 22. desember 2013

Lettbent julekalender - luke 22

Tema for årets lettbente kalender er rett og slett "løp". Bak de 24 lukene skjuler det seg favorittløp, løp utenom det vanlige, norske løp, utenlandske løp, korte løp og lange løp, samt heftige drømmeløp.

LUKE 22: Honolulu Marathon - Løpeferie

Løpet som er å finne bak dagens luke går hovedsakelig i dagslys, men det starter i bekmørket tidlig, tidlig på morgenen. Grunnen til at akkurat dette løpet frister er at det arrangeres et sted jeg drømmer om å feriere.

I midten av desember kan man løpe maraton på Hawaii. Honolulu Marathon feiret førtiårsjubileum i år, og trekker rundt 30.000 deltakere hvert år. Det gjør det til USAs tredje største maraton.

Starten går klokken 05:00 om morgenen. Det kan godt være at det er en fordel for døgnville nordmenn. Løpet startes på spektakulært vis med fyrverkeri på den mørke morgenhimmelen, og først et par timer senere går solen opp. Temperaturen kryper opp til ca 25 grader, men sjelden mer.
Liten tvil om hvilken måned Honolulu Marathon arrangeres...
(Foto: Honolulu Marathon)

Løypa følger hovedsakelig kysten. Man løper langs sør-øst kysten av Ohau, den tredje største og mest folkerike av Hawaii-øyene. Etter drøyt halve løpet vender man og møter løperne som fremdeles er på vei utover. Sannsynligvis er det veldig mange av dem. Hawaii Marathon er et visstnok et populært maraton for "glad-løpere" uten ambisiøse tidsmål. En stor andel bruker laaang tid på turen selv om løypa er forholdsvis flat.

Og prikken over i'en: Etter målgang kan man kaste seg i bølgene fra selveste Waikiki Beach.

Ja, det blir nok familie-/løpeferie på Hawaii i desember et eller annet år.

FAKTA OM HAWAII MARATHON
Distanser: Maraton
Barneløp: Nei, men en 10K Walk
Arrangør: Honolulu Marathon
Antall deltakere: 30.000
Dato: 14. desember 2014
Kort fortalt: Drømmeferie med innebygget maraton.

Løpet som skjuler seg bak lille julaftens luke topper veldig mange maratonløperes "bucket list".