torsdag 5. desember 2013

Lettbent julekalender - luke 2

Tema for årets lettbente kalender er rett og slett "løp". Bak de 24 lukene skjuler det seg favorittløp, løp utenom det vanlige, norske løp, utenlandske løp, korte løp og lange løp, samt heftige drømmeløp.

LUKE 2: Hytteplanmila - Best i test
Det går en rød tråd fra luke 1 til luke 2. Et av de løpene vi lot oss inspirere mest av når vi begynte å legge rammene for SkiLøpet var nettopp Hytteplanmila. Tilfeldighetene ville det også slik at det som senere skulle bli et av SkiLøpets organisasjonskomtés medlemmer kom med på laget takket være Hytteplanmila. Men det er en annen historie.

To ganger har jeg slitt meg gjennom Hytteplanmilas ti "lettløpte" kilometer. Både i debuten i 2011 og på årets sub40-forsøk ble det ny PB. Men la deg ikke lure; Hytteplanmila er kanskje en rask løype, men den er virkelig ikke lettløpt. Når så mange løpere møtes på ett lite sted for å sette nye bestetider er det komplett umulig å ikke la seg rive med. Ikke i noe annet løp er jeg så gåen og så nære å få kramper i begge legger som i Hytteplanmila. Det er et forbasket slit! Og like forbasket moro.
Hytteplanmila 2011: Totalt utslitt, men veldig blid.

Hytteplanmila 2013: Helt tom for krefter, men veldig blid.

Arrangørene er ryddige, imøtekommende og løsningsorienterte både i forkant av løpet og under arrangementet. Starten er godt organisert, temperaturen er som oftest perfekt for raske løp, løypa er godt merket med kilometerskilt, samt 100-metersskilt den siste kilometeren. Det er tydelig at arrangørene er folk som selv løper og vet hva løperne vil ha. 
SkiLøperne deltok manns- og kvinnesterke på både slit og moro
under årets Hytteplanmil. Her er et knippe av dem.

Når de i tillegg nærmest steller i stand en bursdagsfest for voksne før og etter løpet, med langbord, gratis boller, drikke, musikk og strålende stemning - ja så gjør de seg fortjent favorittstempelet fra meg. Hytteplanmila er "Best i test" av de norske løpene! 

FAKTA OM HYTTEPLANMILA
Distanser: 10 km
Barneløp: nei
Arrangør: Hytteplan Sport
Antall deltakere: ca 1.200
Dato: 18. oktober 2014
Nettside: www.hytteplanmila.no
Kort fortalt: Særdeles hyggelig løp med eksepsjonelt god stemning som byr på Norges raskeste 10 km, et imponerende startfelt av eliteløpere og mosjonister, supre løpesokker (!), tekniske T-skjorter og flotte medaljer til alle. Hytteplanmila er dessuten viden kjent for å dele ut raust med både velsmakende boller, kaffe, solbærtoddy og mer til. Her inspireres man til å ta ut alt for nye bestetider samtidig som at stemningen inne i Hole-hallen før og etter løpet er herlig!
Hytteplanmila i Kondis terminliste

Løpet som skjuler seg bak luke tre er et løp jeg håper en gang å få løpe...

Janicke

7 kommentarer:

Arlina Andersen sa...

ja, jeg har store forventninger til min 1. Hytteplanmila i 2014! Har hørt så mye positivt om det. Satser på sub-45!
Ser frem til de neste julekalendarinnlegg for inspirasjon til andre løp :-)

lettbent sa...

Ja, da er det virkelig bare å glede seg! Hytteplanmila har funnet frem til en veldig god oppskrift, og de som står bak vet hva de driver med og er entusiastiske. Slikt blir det morsomme løp av. Kanskje vi ses der. (c:

Stianlo sa...

Helt klart best i test. Dette er årets beste 10 km og det jeg gleder meg mest til!! Ser jammen meg at jeg klarte å snike meg med på det ene bildet også :o) Neste år går vi får sub 40 :o)

lettbent sa...

Jepp, måtte jo ta med bildet hvor jeg lå foran deg, hehe. Det varte vel nøyaktig ett minutt etter det bildet ble tatt. Fy som jeg jobbet - men som sagt: fy så gøy! Ja, neste år skal vi subbe 40, det fikser vi! (c:

Geir O sa...

tror jammen jeg skal prikke inn dette løpet og, trenger ett mål etter Eremitage løbet og dette virker som ett bra arrangement!

lettbent sa...

Eremitage løbet er jo også et løp jeg skulle løpt... sååå mange fristende arrangementer. Angående Hytteplanmila: Go for it! (c;

Geir O sa...

er ikke bare bare med alle fristelsene! Men Ermitageløbet var ett bra arrangement, så vell verdt å prøve. Skal sette Hytteplanmila på lista :-) må finne ett eller annet før sommern og!