lørdag 7. desember 2013

Lettbent julekalender - luke 6

Tema for årets lettbente kalender er rett og slett "løp". Bak de 24 lukene skjuler det seg favorittløp, løp utenom det vanlige, norske løp, utenlandske løp, korte løp og lange løp, samt heftige drømmeløp.

LUKE 6: Chicago Maraton - Medvind i The Windy City
Av en eller annen grunn dreier mange samtaler jeg er med i over på maraton. Det er alltid spennende å høre hvilke maraton andre har løpt, og hvilke(t) løp som er favoritten(e). Er det noen som har løpt Chicago Marathon er det gjerne dét som trekkes frem som favoritt. Løypa er flat og rask og byen er sjarmerende.

I nyere tid ble løpet arrangert første gang i 1977 med over firetusen løpere. Siden den gang har løpet blitt arrangert årlig, med unntak av i 1987 da det kun ble arrangert halvmaraton. I dag deltar totalt rundt 45.000 løpere fra rundt 100 land og oppimot to millioner tilskuere heier deltakerne frem.

Chicago Marathon-traséen er en flat rundløype som begynner og slutter i den store byparken, også kalt "Chicagos hage", Grant Park. Løypa svinger seg gjennom 29 av Chicagos bydeler, så her får sighseeinglystne løpere sett mye av byen.

Selv om det ikke er kvalifiseringskrav til dette løpet, slik det er i New York og Boston, er Chicago ett av løpene det har blitt vanskelig å få plass i. Man må sitte klar når påmeldingen åpner. Har du ønske om en bestemt startgruppe bør du også ha linken til resultat som viser at du fortjener en plass i nettopp den startgruppen klar. Og får man ikke plass direkte, eller bare har lyst til at noen andre skal ta seg av reiseopplegget, så kan man komme seg til Chicago Marathon gjennom Springtime. (c;
Neste års variant skal inn i min medaljesamling!

Chicago Marathon står høyt på min ønskeliste, og ettersom det er et World Marathon Major-løp bare MÅ den løpes for å nå Chewbacca-målet om verdensherredømme. Det er egentlig ikke noe å lure på; Den 12. oktober 2014 står jeg på startstreken i Chicago!

FAKTA OM CHICAGO MARATHON
Distanser: Maraton
Barneløp: Nei
Antall deltakere: ca 45.000
Dato: 12. oktober 2014
Kort fortalt: Et skikkelig flott by-maraton med rask løype og godt med publikum. Her har det blitt satt fire verdensrekorder, i tillegg til et utall personlige rekorder. For en inspirerende løpsrapport fra årets utgave av Chicago Marathon anbefales Jann Posts beretning, publisert på Sportsmanden.

I morgen bærer det tilbake til hjemlige trakter igjen. Løpet som skjuler seg bak luke syv er egentlig mange løp...