tirsdag 17. desember 2013

Lettbent julekalender - luke 17

Tema for årets lettbente kalender er rett og slett "løp". Bak de 24 lukene skjuler det seg favorittløp, løp utenom det vanlige, norske løp, utenlandske løp, korte løp og lange løp, samt heftige drømmeløp.


LUKE 17: Viking Race - Tøff nok?

Om det blir ensformig å bare løpe bortover, nedover og oppover i gate- og terrengløp, så finnes det flere andre former for løpsutfordringer. En type løp som har kommet for fullt de senere årene er hinderløp. Internasjonalt heter løpene for eksempel Tough Mudder og Spartan Race. I Norge fikk vi i august i fjor mulighet til å slippe ut vikingen i oss; Viking Race ble en kjempesuksess allerede i premiereåret.
Det holder ikke bare med sterke løperbein i Viking Race...
(Foto: Viking Race)

Nesten femhundre modige vikinger kastet seg ut i den fem kilometer lange hinderløypa ved Tryvann. Løpingen er én ting, her skal man over, under og gjennom diverse prøvelser. Tenk Råskinnet og gang det med fem. Eller kanskje ti...
Et realt gjørmete parti er vel så mye et hinder som de oppbyggede
hinderne som man også møter på gjennom løypa.
(Foto: Viking Race)

Her skal det jobbes hardt med hele kroppen. Armstyrke er vel så viktig som sterke løperbein når man skal dra seg opp etter tau, eller flytte store tømmerkubber. Hinderne skal forseres, og klarer man det ikke er det ingen vei utenom den mørnende straffen: ti knallharde burpees.

I Viking Race blir man ikke bare svett og gjennomsliten, men også skikkelig møkkete. Faren for skrubbsår er overhengende.

Synes man fem kilometererløpet, kalt Midgard, blir litt knapt kan man neste år doble distansen i det ti kilometer lange Åsgård-løpet. Det går dagen etter fem-kilometeren.

Jeg fikk ikke deltatt i Viking Race i fjor men teller på knappene om jeg skal hive meg i viking-gjørma i 2014. Det kunne kanskje bidratt til motivasjon for det uungåelige nyttårsforsettet om å trene styrke...

Tilleggskommentar: Umiddelbart etter publisering av dette innlegget kom spydig sms-tilsnakk fra en ilter svensk medløper som lurte på om jeg skulle ta VR som oppvarming til UltraVasan. De to løpene er samme helg. Jeg ser ikke bort fra at min vurdering av VR2014 var et ubevisst forsøk på å komme unna noe veldig skummelt (9 mil) ved å kaste seg på noe som tross alt er litt mindre skummelt (VR 5K). Å ha den iltre svensken på nakken de neste åtte månedene er imidlertid det aller skumleste. Det blir ikke Viking Race på meg i 2014. Prøver igjen i 2015.


FAKTA OM VIKING RACE
Distanser: 5 og 10 km
Barneløp: 1,5 km og 0,5 km
Arrangør: Viking Race v/Ena Babic og Andreas Dietzel
Antall deltakere: ca 500
Dato: 23. og 24. august 2014
Nettside: www.vikingrace.no
Kort fortalt: Et annerledes løp der løpskapasitet bare er én av svært mange egenskaper som kreves for å fullføre med stil.

Viking Race i Kondis terminliste


I morgendagens luke finner vi igjen løp som er flere løp. Faktisk flere av dem...

Janicke

Ingen kommentarer: