torsdag 12. desember 2013

Lettbent julekalender - luke 12

Tema for årets lettbente kalender er rett og slett "løp". Bak de 24 lukene skjuler det seg favorittløp, løp utenom det vanlige, norske løp, utenlandske løp, korte løp og lange løp, samt heftige drømmeløp.


LUKE 12: Haag Halvmaraton - Snabb sub'ing
Dagens løp har kommet med i årets julekalender - og neste års løpskalender - hovedsakelig på grunn av de hårete målene som er satt for 2014 og 2015. Behovet for en rask halvmaraton tidlig på året fører meg i mars 2014 til Haag i Nederland.

Haag halvmaraton er en vendingsløype med start og mål i det det historiske sentrum av byen. Vendingspunktet er ved Scheveningen-stranden. Løypa er flat og rask, om enn litt vindutsatt. Kenyaneren Samuel Wanjiru satt verdensrekord her med tiden 58:34 i 2007.
Samuel Wanjiru var 18 da han satt verdensrekord i Haag 2007.  Året etter tok
han OL-gull på maratondistansen Beijing, og i 2009  vant han både London og
Chicago Marathon i 2008. Wanjiru døde i 2011 etter fall - eller hopp - fra en balkong.

Både eliteløpere og mosjonister deltar i Haag, og både publikum og musikere sørger for god stemning langs løypa. Det er visstnok fremlagt påstander om at dette er ett av de beste løpene i Nederland, så det er jo et bra sted å starte.

Start- og målstreken ligger bare et steinkast fra togstasjonen og dermed også et godt utvalg hoteller. Fra togstasjonen er det gode forbindelser til Schiphol. Det er med andre ord enkelt for tilreisende å ta en snarvisitt til Haag for å forsøke seg på sub et-eller-annet.

Jeg vet det er noen nordmenn som reiser ned, blant annet er vi tre håpefulle SkiLøpere.
En barriere skal brytes, og tøff trening står på programmet frem mot Haag.

Drømmen min er (naturligvis) å gjøre et så bra løp at jeg kan krysse av det første av Chewbacca-mål 3; sub 1:30 på halvmaraton. Målbildet er klart, så da gjenstår "kun" å gjøre forarbeidet.


FAKTA OM HAAG HALVE MARATON
Distanser: 21,1 km
Barneløp: Ja, 1 km
Arrangør: Rotterdam Maraton(?)
Antall deltakere: ca 8.000
Dato: 9. mars 2014
Nettside: www.cpcloopdenhaag.com
Kort fortalt: Flat og rask halvmaraton tidlig i løpssesongen, lett tilgjengelig og rimelig.


I morgendagens luke tar vi en svipptur tilbake til Afrika...

Janicke

Ingen kommentarer: