tirsdag 22. desember 2015

Lettbent julekalender - Luke 22

Tema for Lettbents Tradisjonsrike Julekalender 2015 er "Ways to Run". Ved å presentere 24 forskjellige typer løpeturer og løpeøkter er mitt juleønske å fjerne oppfatningen om at løping er ensformig og kjedelig. Forhåpentligvis inspirerer det også en og annen løper til å teste en ny type løpeøkt nå i julemåneden.
Luke 22 - Ut på eventyr

Dagens luke er av et litt større format og krever litt planlegging. Denne typen løpetur er ikke noe man jevnlig legger inn i treningsprogrammet, men noe man gleder seg over å både forberede til og gjennomføre. Det passer kanskje ikke for alle, men langløpere med hang til utfordringer og ønske om minneverdige opplevelser bør legge en eventyr-løpetur inn i årskalenderen for 2016.

Eventyr finnes i mange former og omfang, men i denne sammenheng tenker jeg på eventyr som omfatter noe løping over flere dager. Hvorvidt det løpes med eller uten startnummer, og hvor lang distansen til syvende og sist er, er av mindre betydning. Det som betyr noe er at løpingen er i fokus i alle fall et par sammenhengende dager - og at man i alle fall en viss grad utfordrer seg selv.

Starten på dag to, langtur (riktignok "bare" 27 km) dagen etter forrige langtur (54 km). 
Beina funket greit frem til 12 km. (Rallarvegsløpet 2013 - Tenk at vi kunne)

I 2013 levde jeg mitt første skikkelige løpseventyr i Rallarvegsløpet. Helt fra ferden på Bergensbanen og Flåmsbana til Flåm, omgivelsene, middagen med de andre løperne, overnattingene og løpsetappene med test av ny distanse OG å løpe langt to dager på rad... Her var det mye som bidro til å gjøre eventyret virkelig eventyrlig.

Det jeg ser på som mitt andre store løpseventyr kom først i sommer. "Pippi og Proffen" realiserte en av mine flerårige drømmer og la ut på en tre dager lang løpetur til Sverige (Pippi og Proffen på eventyr - Over grensen). Vi hadde planlagt og forberedt, men dro i vei med vissheten om at vi ikke visste hva vi gikk...eh... løp til. Definitivt et eventyr!

Klare for første etappe på årets eventyr!

Planleggingen av et eventyr i 2016 er godt igang. Et nytt eventyr-aspekt denne gangen blir behovet for å kunne håndtere kart og kompass...

Som sagt; eventyrene behøver ikke være så voldsomme, men det må jo være noe som gjør det til noe mer enn en vanlig løpetur. Noe annerledes, større og litt mer utfordrende, som gjør at du for alltid kommer til å huske det. Jeg kan fremdeles kjenne litt vemod over at sommerens eventyr ugjenkallelig er (snipp, snapp, snute) ute, men trøster meg med at det kommer mer.

Dagens oppfordring er: Identifisér et av dine eventyr og start planleggingen.


Disclaimer: Jeg er bare en skarve mosjonist som har løpt en del, lest en del og snakket mye med mange om løping. Kalenderlukenes innhold er ikke forskningsbasert, kun et lettbent sammensurium av det jeg har hørt, lest, erfart og på annet vis plukket opp rundt om gjennom Lettbent-årene. (c;Ingen kommentarer: