søndag 13. desember 2015

Lettbent julekalender - Luke 13

Tema for Lettbents Tradisjonsrike Julekalender 2015 er "Ways to Run". Ved å presentere 24 forskjellige typer løpeturer og løpeøkter er mitt juleønske å fjerne oppfatningen om at løping er ensformig og kjedelig. Forhåpentligvis inspirerer det også en og annen løper til å teste en ny type løpeøkt nå i julemåneden.
Luke 13 - Høytidsløpetur

I gamle dager, da jeg løp av og til men før jeg kom dit at jeg følte meg som en skikkelig løper (en som løp relativt regelmessig året rundt), ville det aldri falt meg inn å ta en løpetur på hellig- og høytidsdager. Strebersk, på grensen til fornærmende og definitivt flaut! Det har gått noen år... I dag er det nesten et eget mål å løpe på disse dagene. Ofte har man fri og dermed en gylden mulighet til noen kilometer i løpeskoene.

SkiLøpernes første Julejogg i 2010.

Selvfølgelig går det helt fint å bare løpe seg en tur på egen hånd, men høytider byr også på mulighet til å gjøre litt mer ut av det. I løpegruppen SkiLøperne har vi fast tradisjon med felles løpetur på julaften. Vi møtes klokken 08:00 for en lett mil. De av oss som vil tar på nisselue, og ved turens slutt løper vi noen runder rundt juletreet på torget. Knall, stemningssettende start på dagen. Det er tydelig at mange har den oppfatningen; I fjor var vi over tretti løpere.

SkiLøpernes julejogg i 2014 - Flere og flere for hvert år.

Hva med å invitere til din egen nissejogg? Facebook er et ypperlig verktøy for å organisere det. Opprett et arrangement og invitere de du kjenner i nærheten til å bli med.

Venter på Pippi for Lucia-feirende løpetur.

Dagen i dag - Luciadagen - er også en mulighet til å gjøre litt ekstra ut av løpeturen om man vil. Med hodelykt - og eventuelt litt glitter - kan man løpe sitt eget lille luciatog. Pippi og Proffen feiret i alle fall på den måten i dag tidlig. (c;


Disclaimer: Jeg er bare en skarve mosjonist som har løpt en del, lest en del og snakket mye med mange om løping. Kalenderlukenes innhold er ikke forskningsbasert, kun et lettbent sammensurium av det jeg har hørt, lest, erfart og på annet vis plukket opp rundt om gjennom Lettbent-årene. (c;

Ingen kommentarer: