onsdag 16. desember 2015

Lettbent julekalender - Luke 16

Tema for Lettbents Tradisjonsrike Julekalender 2015 er "Ways to Run". Ved å presentere 24 forskjellige typer løpeturer og løpeøkter er mitt juleønske å fjerne oppfatningen om at løping er ensformig og kjedelig. Forhåpentligvis inspirerer det også en og annen løper til å teste en ny type løpeøkt nå i julemåneden.
Luke 16 - To fluer i ett smekk

Løping er en mosjonsform med mange gode sider. En av de virkelig supre mulighetene det gir er å kombinere trening med sosialt samvær.

Det skjer de fleste av oss når vi blir voksne og er i gang med karriere og unger; vi treffer ikke lenger venner og bekjente så ofte som vi egentlig har lyst til. Langt mindre knytter vi nye bekjentskaper. Det krever mer å sette av tid til cafébesøk, middager og fester, selv om det hadde vært aldri så hyggelig, når jobboppgavene tårner seg opp og logistikken på hjemmebane krever sitt.

Mosjon ønsker vi imidlertid å skvise inn i skjemaet. For å orke alt som skal gjøres må vi jo trene, og ved å velge en treningsform som tillater det - jepp, løping - så kan man altså slå to fluer i ett smekk. Det er jo ikke slik at det er en lov om at en må sitte ned og spise noe når man skal treffe venner og bekjente.

Skravling og løping med gode venner.

Takket være løpingen behøver det ikke gå altfor lang tid mellom hvert treff med venner (de av dem som løper, naturlig nok). 

Gratiskilometergjengen - Skravling og løping med gamle og nye bekjente.

Takket være det inkluderende løpsmiljøet er det lett både å vedlikeholde gamle og knytte nye bekjentskaper. Det er bare å ta sjansen på å henge med på sosiale løpeturer som arrangeres rundt om av løpegrupper og andre løper-konstellasjoner. 

Familie - Skravling og løping med barn og/eller andre familiemedlemmer.

Å få en halvtime eller time alene sammen med barn eller andre familiemedlemmer, uten forstyrrelser fra andre mennesker og (ikke minst) elektroniske verktøy er utrolig givende! På løpeturer finner man roen og er sammen på en fabelaktig fin måte.

Møte - Skravling hvor store og små utfordringer løses fortløpende 
(pun intended, hehe) til stor glede for møtedeltakerne.

Mang et fraksjonsmøte i SkiLøpernes styre har blitt tatt løpende. Jeg har også lest at enkelte bedrifter oppfordrer til gående eller løpende møter. Med god grunn. Sånn bortsett fra om det skal gjøres matematiske beregninger underveis (løping og hoderegning er en ikke-fungerende kombinasjon for min del) så fungerer møteformen helt utmerket. Man får ekstra god fokus på det man diskuterer og blir generelt mer løsningsorientert.

Uansett hvem man løper med er det naturligvis avgjørende at tempoet er rett for prat. Rolig nok for en selv, og rolig nok for den man ønsker å prate med.

Oppfordringen i dag: Spør en venn, dra med ektefelle/partner, barn eller forelder, eller heng deg på en løpegruppe eller annen løpegjeng og gled deg over en skikkelig sosial skravletur.Disclaimer: Jeg er bare en skarve mosjonist som har løpt en del, lest en del og snakket mye med mange om løping. Kalenderlukenes innhold er ikke forskningsbasert, kun et lettbent sammensurium av det jeg har hørt, lest, erfart og på annet vis plukket opp rundt om gjennom Lettbent-årene. (c;

Ingen kommentarer: