onsdag 19. desember 2012

24 Reasons to Run - #19

Det ene drar gjerne det andre med seg. I mye større grad enn jeg hadde forventet - eller håpet - har løpingen påvirket meg på andre områder også...

Reason to Run #19
Gode - eller i alle fall bedre - vaner.

Ania traff spikeren på hodet i sin kommentar til Reason to run #10: Tungen på vektskålen: "Før ville jeg løpe for å være lettere. Nå vil jeg være lettere for å løpe fortere." Ønsket om å bli en bedre løper har sakte - nesten umerkelig - økt bevisstheten om hva som kan bidra til suksess, og hva som kan sabotere det hele.

Kosthold er et opplagt område for justering av vaner. Jeg velger sunnere produkter, sjekker hva matvarer faktisk inneholder før jeg kjøper dem og har begrenset inntak av det som overhodet ikke har noen positiv effekt. Spesielt om det ikke gjør noe for velvære på annen måte. Det er utrolig hva/hvor mye man kan stappe i seg uten egentlig å synes det er godt...

Men det som ER godt kuttes ikke ut!
Totalt unyttig - men veldig bra for humøret. 

Søvn er et annet område. Man presterer ikke optimalt om man har underskudd på hvile, hverken som løper eller ellers. Jeg har blitt mer opptatt av å slappe av, når det er mulig. For min del, som A-menneske, betyr det hovedsakelig å forsøke å sove lenger om morgenen.

Ingenting er ofret, som løper har jeg bare blitt litt mer våken - i dobbel forstand.

Janicke

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bloggen din er super og jeg synes du har et veldig fornuftig syn på både kosthold, løping og det meste :-) Håper du får en fin jul med dine. Hilsen en annen løper som vet at Mizuno Wave Elixir ligger og venter under treet ;)

lettbent sa...

Tusen takk! :cD Skulle gjerne hatt et par Elixir under treet selv. Om de ikke dukker opp der blir det nok til at jeg kjøper dem selv. Nydelige sko!

Ha en riktig god jul du også!

ania sa...

Takk for at du gidder å lese alle kommentarer. Jeg siter har på natta og du gir meg masse underholdning med bloggen din. By the way... helt enig med deg!!!