fredag 21. desember 2012

24 Reasons to Run - #21

Fine opplevelser, vakker natur, gode samtaler og deilige smaker. Livet har uendelig mye flott å by på - og jeg vil nyte alt det gode maksimalt!

Reason to Run #24
Skjerpede sanser.

Hvorvidt sansene faktisk blir skjerpet av en løpetur, at endorfinene og den økte blodgjennomstrømmingen reelt sett har en slik effekt, vet jeg ikke. Kanskje får man bare følelsen av det takket være den generelle gleden over å ha trent, eller på grunn av den komplette mentale og fysiske roen som omslutter en - og gir rom for dypere sansing. 

Hvordan det enn henger sammen; Alt godt oppleves enda bedre etter en løpetur: 

  • En stille stund i en god stol med blikket hvilende på en fin utsikt eller flammer i peisen blir ikke bare avslappende og fint, det blir absolutt fortreffelig 
  • En hyggelig samtale med en venn blir oppbyggende og betydningsfull. 
  • Et knekkebrød med leverpostei og agurk smaker ikke bare godt, det blir et himmelsk lite måltid. 
  • En duggfrisk øl eller et glass temperert rødvin formelig leker med smaksløkene, og den lette medfølgende gleden blir til pur lykke. 
Og så videre... 
Eksempel på ekstra god hvile med et glass fortreffelig øl i fabelaktig
 godt selskap. (Bare litt vonde føtter)

Effekten intensiveres med distansen som er tilbakelagt så lenge man ikke har gått såpass tomt at enhver evne til nytelse har gått i uggen oppløsning. 

Det har nå gått ti dager siden min forrige (ordentlige) løpetur. Etter fem dagers intens jobbreise tok en Serbisk (?) forkjølelse et realt grep om luftveiene. Løping har vært, og er også i dag, helt uaktuelt, og abstinensene brer om seg. Jeg savner å være der ute og la bena fly, jeg savner å kjenne kroppen jobbe og jeg savner intenst den påfølgende rusen - den naturlige nytelsesforsterkende effekten - som løpingen gir. 

All I want for christmas... 

Janicke


Ingen kommentarer: