søndag 9. desember 2012

24 Reasons to Run - #9

"Ok, da tar jeg en tur. Tilbake om en times tid. Hadet så lenge." Fra andre steder i huset høres vekselvis: "Hadeeet" eller "God tuuur". At noen stikker ut på løpetur - før frokost, midt på dagen eller utpå kveldener - er dagligdags. Da er det også helt naturlig at barna får lyst til å gjøre det samme.

Reason to Run #9
Ringvirkninger

Den beste måten å gi barna gode vaner er gjennom egen handling. Ved å vokse opp i et hjem hvor trening er ordinært og dagligdags blir det deres "sannhet". Å være et godt forbilde for barna, og bidra til at de påvirkes til å være aktive, er en særdeles god grunn til å trene selv.

Løping har i tillegg den fordelen at det er noe også barn kan gjøre, og dermed en treningsform man kan gjøre sammen.
Alltid ivrig på å være med på løpetur. Ja, og så å få sjokolademelk etterpå da.

Det er også en fare at man ved egen trening kan påvirke flere enn barna. Av og til er det ikke så mye som skal til for at et familiemedlem, en venn, bekjent - eller til og med ukjent - motiveres. Å få vite at man faktisk motiverer andre føles stort og...motiverende.

For meg var det familiemedlemmers løping, i kombinasjon med synet av tilfeldige løpere gatelangs, som opprinnelig trigget løpelysten. Barn eller voksen; vi mennesker er i grunn fascinerende lettpåvirkelige.
Sniffing av (nye) løpesko ser ut til å være arvelig.

Det er nok ikke tatt helt ut av luften at elleveåringen ønsker seg Vibram Fivefingers til jul...

Janicke

6 kommentarer:

Ole Arne sa...

Flott julekalender du har, rekker jo nesten ikke og lese alt i denne julestria. Ringvirkninger og motivasjon. Ja, det er helt sikkert at du motiverer mange, med din løpsglede og blogg. Det er mange, mange ukjente som leser den supre bloggen din. Selv leser jeg den på tredje året, og vet i at den får meg gjennom en vinter med løping.

Gratulerer også med de 40, det er nå livet starter, sier mange...

lettbent sa...

Hei Ole Arne og tusen takk. Julekalender virket som en god idé, men jeg hadde nok tenkt at jeg skulle være litt flinkere til å fatte meg i korthet, hehe. At du har fulgt bloggen så lenge er virkelig smigrende!! (c: Det er fantastisk gøy (og som skrevet i går - veldig motiverende) om det bidrar til å få deg gjennom løpevinteren! Keep running, og ha en riktig god førjulstid.

Unknown sa...

Jeg må også si at dette er en særdeles bra julekalender du har gitt oss nå i desember.
Jeg har ikke noe "imot" at det er såpass med tekst på hver, men kanskje du også kan lage et "oppsummerings-innlegg" om alle grunnene til slutt? Bare sånn for å... ja, oppsummere ? ;)

lettbent sa...

Guro: Takk! :cD Et oppsummeringsinnlegg er en god idé. Om jeg ikke finner fullt 24 grunner, så får det kanskje bli julaften-innlegget, hehe.

David sa...

Can't wait to run with my kids in the spring

lettbent sa...

Yes, that will be great!! (c: