fredag 14. desember 2012

24 Reasons to Run - #14

Løping er en treningsform som er lett å opprettholde nesten uansett hvor man er. På reise gir løping i tillegg en genial bonus.

Reason to Run #14
Sightseeing. 

I løpet av en times løpetur på et nytt sted kan man både få sett severdigheter, orientert seg og få et overblikk over området man befinner seg i. Klarer man å komme seg ut på tur litt tidlig på morgenen kan man til og med glede seg over å få populære turistmål, hvor man vanligvis må brøyte seg gjennom tettpakkede kaklende folkemengder, helt for seg selv. 

Ofte legger jeg turistslagplanen basert på det jeg har sett i løpet av en oppdagelsesløpetur, utstyrt med kart, litt penger og kamera. 

Alltid fint å løpe i London. For eksempel langs Themsen.

Om man trenger råd til fine områder eller runder kan man stort sett få hjelp fra hotellresepsjonen, guiden eller andre lokale folk man eventuelt treffer. Det finnes dessuten nettsteder med løyper i verdens byer og steder som man på forhånd kan bruke som inspirasjon. Det er bare å søke på "running route" og det aktuelle stedsnavnet. Man bør naturligvis sjekke at det er trygt å løpe i de aktuelle områdene, spesielt om man løper alene.

For tiden befinner jeg meg på jobb i Beograd. Det har så langt ikke vært tid til å løpe, men jeg har identifisert et par tidsluker som skal utnyttes. Jeg tror ikke jeg har løpt langs Donau tidligere...

Janicke

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Janicke! Ville bare si at du har en kjempefin blogg og den desidert beste adventskalenderen av blogger som jeg vet om. Så takk for bra lesestoff! :-)

lettbent sa...

Oj, så hyggelig. Tusen takk! (c:

Anonym sa...

Har fulgt deg i litt over 1 år nå og du er en inspirasjon, og denne adventskalenderen er bare så bra :-) Har nå også fått min samboer til å begynne å løpe og hun løper sin første 1/2 maraton i Gøteborg til våren, du skal også litt av æren da jeg vet hun elsker bloggen din ;-)
Hilsen Per Christian

Ingalill. sa...

Denne luken er god.
(maybe you can use that in another julekalender?)

Hadde jeg ikke vært så redd for å rote meg bort - eller kanskje jeg skulle si - hadde det ikke vært for at jeg alltid roter meg bort og derfor må ha noen å løpe med.
(ingen vits å nevne angsten for skumlinger bak hvert tre og hjørne -)

lettbent sa...

Hri Per Christian, og tusen takk for kjempehyggelig tilbakemelding! (c: Det er virkelig ingenting med denne bloggingen som gleder meg mer enn at andre også blir inspirert. Stort! Og så gøy med samboeren din. Göteborgsvarvet (tar det for gitt at det er den halmaraen hun skal løpe) er jo en fantastisk premiere! Ha en fortsatt god førjulstid, og lykke til videre med løpingen. (c:

lettbent sa...

Ingalill: Hehe. Å løpe seg bort er ikke farlig, det gir bare en litt lenger tur. Når jeg, med min ekstremt utfordrede retningssans tør, må du tørre også. Cluet er å være forberedt. Kart, litt penger til drosje eller annet transportmiddel og telefon - og navn/adresse til hotell/bosted fjerner stort sett all risiko for evig fortapelse. (c;

Overfallsmenn...hold deg til områder hvor det hovedsakelig er folk som ikke ser ut til å være potensielle bærere av våpen... DA, vet du, er det bare å begi seg ut.