torsdag 20. desember 2012

24 Reasons to Run - #20

Livet  har sine opp og nedturer. Vi går alle gjennom dager - eller perioder - som er mørke og tunge. Det er en del av det å være, og er med på å utvikle oss som mennesker. Sorg er en komponent av livet, på samme måte som glede er det. Tungsinn - i forskjellige tyngder - kommer og går, men vi behøver ikke la det bli for tungt, og vi kan selv bidra til at veien igjennom blir litt kortere.

Reason to Run #20
Antidepressiva. Med bivirkninger.

Problemer på jobb eller hjemme. Vanskelige og vonde avgjørelser. Mislykkede prosjekter. Triste hendelser. Frykt for noe ukjent. Motgang kan virke lammende. Gjøre oss tafatte og blinde for muligheter og løsninger, og får det vanskelige til å virke større og mørkere. Akkurat som en natts søvn kan utgjøre forskjellen mellom skremmende vanskelig og latterlig enkelt, kan en løpetur løse opp i mang en floke.
Illustrasjonsbilde: Floke.

Når problemene synes å tårne seg opp, har jeg nå lært at en løpetur er den beste medisin. Dessverre er det ofte slik at det å begi seg ut på en løpetur kan virke like tungt som tungsinnet selv, men om man bare kommer seg ut blir man som regel belønnet. Med tunge steg har jeg slept meg avgårde, nedlesset av mørke tanker. Etter hvert kommer rytmen og endorfiner settes fri. Ryggen rettes, frekvensen økes og perspektivet utvides og lyset slipper til. Forvandlingen fra avreise til retur kan være alt fra moderat til total - men det har alltid en positiv effekt.

Og bivirkningene er utelukkende gode!

Janicke

6 kommentarer:

Unknown sa...

Dét er noe jeg kan si meg enig i! ;)

ania sa...

Løping er bedre enn antidepresiva!!! Kjenner faktisk noen som sluttet med angst med og begynt å løpe isteden. Mann skulle få løping på resept!!!

Anonym sa...

SÅ enig! :) Etter to dager med sykt barn hjemme og tørking av oppkast og diverse var det en befrielse å legge ut på tur i går kveld. Totalt runner's high, og følelsen sitter i ennå ;)

lettbent sa...

Har fått flere tilbakemeldinger fra folk som har kunnet kutte medikamenter takket være løping/trening. Informeres det nok om dette fra leger? Vil folk virkelig foretrekke medikamenter og deres bivirkninger dersom de visste at investering i trening kan spare dem for både ubehag og penger?

Birger sa...

100% enig Janicke! Jeg har fått beskjed om å "ta meg en løpetur" dann og vann...da kona vet at etterpå er jeg snill og hyggelig pappa/ektemann igjen.
Deppa, frustert, sint, you name it. En løpetur kurerer det meste, og ikke bare det - jeg kommer "ut" etter en løpetur full av nye ideer og tanker og positivitet. Forza!

lettbent sa...

Birger: Ja!! Godt beskrevet. Åååh som jeg trenger en løpetur nå. For alles skyld. (c: