søndag 2. desember 2012

24 Reasons to Run - #2

Desember er en travel måned. Ukedagene spinner avvgårde, og helgene er et sammensurium av jobb, diverse juleavslutninger og julebord, førjulstreff med venner og familie og julestri. Har man barn, og har gått i baret på å sette igang med gavekalender, krever bare den biten alene minst et halvt dagsverk i innkjøp og pakking. Så er det viktige tradisjoner som skal opprettholdes; En juleforestilling man bare må se, kaker som bare må bakes - selv om det ikke nødvendigvis er noen som dyrker tradisjonen å spise dem. I enda større grad enn ellers er den koselige førjulstid fylt til randen. Og så skulle man helst ha trent litt også...

Det er her grunn nummer to kommer inn:

Reason to run #2
"Jeg forventer effektivitet!"

Det er ingen annen idrett som gir så mye treningseffekt på så lite tid som løping. Fra tidspunktet man bestemmer seg for å trene til man er ferdig dusjet og tilbake i sivil igjen kan det være snakk om så lite som 45 minutter for en klart godkjent økt - litt avhengig av hvor mye tid man behøver for å returnere til presentabel sivil naturligvis.

Løpere slipper å bruke dyrebar tid på å komme seg til og fra treningsstedet. Dermed slipper man også å planlegge i forkant, og å pakke med seg utstyr og skiftetøy. Man behøver heller ikke å forholde seg til åpningstider, treningstimer eller andre menneskers tidsskjema. Og man behøver ikke smøre, pumpe eller gjøre andre former for forberedelser.

Det er bare å snøre på seg skoene og komme seg ut!
"Hit the ground running."

Selve økten oser også av effektivitet. Vel ute kommer pulsen kjapt opp i fart og holdes høyt gjennom hele økten. Man kan justere farten for å senke eller høyne hjertets takt, men det er ingen virkelige hvileskjær i løping; Man kan ikke trille eller gli frem, det må jobbes hele veien. Hjertet pumper og kalorier forbrennes i godt tempo enten det går rett frem, opp eller ned.

Løping er også en treningsform man kan effektivisere ytterligere ved å kombinere med andre ting man må eller skal uansett, som for eksempel å løpe til eller fra jobb. Ett annet dagsferskt eksempel: Løpe og hente bilen man lot stå igjen etter en hyggelig kveld med venner.

Det får ikke blitt mer effektivt enn det. (c;

Janicke

3 kommentarer:

frk sa...

jeg er stor tilhenger av effektivitet! kult med en annerledes julekalender. din og siris vil bli fulgt SLAVISK hele desember. lykke!

lettbent sa...

Effektivitet gir rom for mer, avgjørende for travle folk! (c: Håper å komme opp med flere grunner som passer deg også. God førjulstid.

lettbent sa...

Effektivitet gir rom for mer, avgjørende for travle folk! (c: Håper å komme opp med flere grunner som passer deg også. God førjulstid.