onsdag 5. desember 2012

24 Reasons to Run - #5

Løperen. Mange ser for seg en ensom sliter. Evig trampende, i all slags vær, med egen puls og taktfast pust som eneste selskap. Som med de fleste stereotyper er synet på løperen som en ensom ulv et generalisert og ofte helt galt bilde. Dagens Reason to Run kom uvventet, men har blitt en særdeles viktig motivasjonsfaktor:

Reason to Run #5
Vennskap og bekjentskap.

Løping kan være ensomt, både i positiv og negativ forstand, men det er ikke lenger den dominerende assosiasjonen for min del. Stikk i strid med forventningene har løpingen vist seg å være en ypperlig arena for å gjenoppta og pleie gamle vennskap og bekjentskap, og for å knytte - og forsterke - nye.
En times løpende sosialisering med venner på selveste julaften.
SkiLøpernes Julejogg 2011.

Det er selvfølgelig opp til en selv; Er det ensomhet man søker så er det ikke noe problem å unngå andre løpere (det er bare å løpe litt fortere eller litt saktere). Men ønsker man å bli kjent med nye mennesker - og generelt være sosial - er det lett tilgjengelig:
  • Finn en eller flere løpe-/joggevenner i bekjentskapskretsen
  • Bli med i en løpegruppe (eller start en selv)
  • Delta i lokale løp og karuseller
En overraskende stor andel løpere er usedvanlig inkluderende og åpne for en hyggelig prat.

Ved å kombinere vennesamvær med treningen som man uansett bruker - eller ønsker å bruke - tid på, får man både (tidvis uunværlig) hjelp til å bekjempe dørstokkmila og en gylden mulighet til å holde seg oppdatert.

De siste tre årene har det blitt svært mange gode samtaler i "pratefart".

Janicke

1 kommentar:

Unknown sa...

Åh, så koselig (og veldig lurt) å arrangere en Julejogg! :D