tirsdag 4. desember 2012

24 Reasons to Run - #4

Daglig utretter vi en rekke oppgaver. På jobb og hjemme skal små og store problemer løses, utfordringer tas og prosjekter ferdigstilles. Vi kjemper oss igjennom den evig overfylte mail-boksen, møter med varierende grad av nytteverdi, praktiske oppgaver av forskjellig art og generell familielogistikk. Sjelden opplever vi å bli heiet på underveis (så hadde nok det neppe hatt en spesielt positiv effekt) eller å få tildelt et umiddelbart og synlig bevis på at man har prestert noe. I mange tilfeller kan det til og med være vanskelig å vite når en oppgave faktisk er gjennomført.

Reason to Run #4
Målstreker og medaljer.

Når man deltar i løp blir alt så vidunderlig - og grusomt - konkret; Man starter, man løper og man kommer (forhåpentligvis) i mål. Du vet hele tiden hvor langt eller lenge (ref 24-timers) du skal løpe, og hvor mye av løpet du til enhver tid har igjen. Det vet også menneskene rundt, og de viser sin anerkjennelse av prestasjonen, og motiverer deg til å fortsette, med jubel og rop underveis.

Å neida, det er selvfølgelig ikke bare "fryd og gammen" å være med i løp. Spørsmålet "hva i... er det jeg driver med?" dukker opp i så godt som alle løp jeg deltar i. Det er øyeblikk og/eller perioder med ren og skjær motvilje som krever dype dykk i viljestyrkens svikefulle, mørke vann. Med varierende hell.

Men så er målstreken der. En siste innsats, og så er det gjort. Ferdig. Prestasjonen er tilbakelagt og helt avsluttet. Er man ekstra heldig får man en medalje som fysisk bevis på nettopp det.
London Marathon: Skuffelse og glede.
Total svikt underveis, men med medaljen rundt halsen ble alt greit.

Graden av lettelse og lykkefølelse er for mange uløselig knyttet til tiden (eller distansen) som klokken viser ved målgang, men uavhengig av det er man en erfaring - og "krigshistorie" - rikere.

Janicke
Løps- og medaljeavhengig

4 kommentarer:

Unknown sa...

Medaljen er dét som lokker meg til å være med i konkurranser. Deltaker-medalje altså ;)

Trudes trening sa...

Herlig kalender:-) gleder meg til de resterende 20 lukene.

Ingalill. sa...

Så fin den nye headeren er.
Og flott julekalender.
Medaljene er jeg ikke så begeistret for dog, joda jeg liker dem, men foretrekker t-skjorter og bruksstash, mye bedre å løpe rundt i OsloMaraton trøye enn å henge en medalje i taklampa -)

lettbent sa...

Guro: Godt det er flere enn meg. (c: Det er rart at en slik metallgreie - som deles ut til alle deltakere - betyr så mye. Men den gjør det. Tanken på medaljen har virkelig fått meg til å kjempe på litt ekstra i flere løp, hehe.

Trude: Takk! (c:

Ingalill: Takk og takk. (c: Det er jo bra at det er forskjellige ting vi setter pris på, for da får vi som løpsdeltakere flere ting. :cD T-skjorter er også gøy, men jeg synes de litt for ofte er - vel - mindre pene, har feil farge, feil stoff eller feil fasong/størrelse. Og de jeg liker blir brukt til de omtrent løper ned i søppeldunken på egen hånd. Medaljen er sånn sett et mer varig minne. Men: Ja takk til alt sammen. (c: