mandag 17. desember 2012

24 Reasons to Run - #17

For ikke-løpere høres det antakelig idiotisk ut, men løping er en fantastisk og effektiv form for avslapning. Seriøst!

Reason to Run #17
Pauseknapp.

Den lange to do-listen, den tettpakkede kalenderen, familielogistikk, en broket samling prosjekter i forskjellige faser, klær som skal brettes, barneselskap som skal organiseres, boder som skal ryddes, tak som skal males, juletre som skal skaffes, hytte som skal vedlikeholdes, oppvaskmaskin som skal tømmes, plen som skal klippes (og blogg som man ønsker å oppdatere)... Det er alltid noe å gjøre! Av og til er det nødvendig å være et sted hvor alt sammen må legges til side for en stund. Et sted hvor det faktisk er umulig å gjøre noen av bør/vil/skal/må'ene.

Løpeturen er et slikt sted.
Pust ut, pust inn. Høyre fot, venstre fot...

Det blir ro til et overblikk, og man kan med god samvittighet senke skuldrene og bære være. Bare løpe. La rytmen av medbrakt musikk, eller bare sin egen pust, drive en gjennom gater eller landskap. Det meste tåler å vente litt, og når man returnerer er energilagrene gjenoppbygget og man kan fortsette der man slapp. Til neste løpetur.

Janicke

5 kommentarer:

Trudes trening sa...

Dette kaller jeg en meget god grunn til å løpe. Run more, stress less, leste jeg nettopp i det nyeste Runner´s world-magasinet:-) Det er mye i det.

Siri sa...

Elsker å løpe fra alle oppgavene og telefonene og alt jeg burde gjøre.

Løping er min yoga - ikke at jeg hadde hatt vondt av det heller:-)

Siri sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anne-Brit sa...

Ja, løping fungerer som meditasjon,nedstressing,opplading,
avkobling,problemløsing, - ja i det hele tatt:det meste!

ania sa...

det er defor jeg begynte å løpe; for å slappe av, få fri fra hus og barna. Det var den timen for megselv jeg fikk per dag. ...Noen år etter og fortsatt slik