søndag 12. september 2010

Siste langtur - del II

Det var langt og tungt, men greit nok. Har hatt det tøffere på kortere distanser. Som programmet instruerte løp jeg forholdsvis rolig i 90 minutter, økte deretter til raskere enn maraton-konkurransefart, og avsluttet i rolig tempo igjen. Resultat: drøyt 26 km med snittfart på 05:07.
Jeg var godt utstyrt med drikke (1 x vann og 2 x solbærsaft) og energi i form av gel og bar. Gelen fra Tech Nutrition var med i lomma på Halvtraver'n, men jeg fikk meg aldri til å prøve den. Sliter mentalt med konsistensen på disse produktene. I dag bestemte jeg meg for å gjøre det, og fastsatte punkt: ved ti kilometer. Tok med meg bar'en som en backup, i tilfelle inntak av gel skulle skjære seg fullstendig.
 
Værutsiktene var ikke gode i forkant, og jeg var forberedt på å løpe langtur i yr og regn. Sorger skal aldri tas på forskudd. Det er så hyggelig når værmelderne tar feil på denne måten. Det blåste litt, men med 17 grader var temperaturen perfekt og solen skinte så godt som hele turen.
Fraflyttet bolig mellom Ski og Kråkstad.

"Lettbent" var ikke det best beskrivende adjektivet i dag, men jeg kom meg igjennom på godkjent måte. Jeg tok veien over Kråkstad, nesten til Kroer, gjennom Ås og tilbake til Ski. Skikkelig bondelandskap.

Etter ti kilometer tok jeg frem gel'en. Å åpne den gikk veldig greit, men innstillingen min til å smake er helt feil selv om det gjøres frivillig. Rynker på nesa mens jeg lar en liten ladning gel gli inn i munnen. Smatter forsøkende og tar litt til. Kan det ligne litt på Sana-sol? Det er jo godt. Det var i alle fall godt i gamle dager. Ikke helt Sana-sol, men litt. Ikke godt, men mulig å dytte i seg? Jeg klarte å få i meg mesteparten, drakk vann og saft og har ikke bestemt meg for om jeg skal gå for gel i Berlin.
Snart i Ås - et lite samfunn midt i en stor åker.

Etter tyve kilometer tok jeg en bit av Bar'en. Det er vanskelig å spise når man løper, men jeg foretrekker faktisk det fremfor gel. Jeg lar en liten bit ligge i munnen og spiser småbiter av den over noen minutter. Bar'en fra Tech Nutrition var ikke ulik XL-1-bar'en i smak eller konsistens, og får foreløpig dele førsteplassen på listen over energipåfyll-kandidater til Berlin.

Det var den siste langturen i treningsprogrammet; Nå gjenstår kun seks økter på i underkant av femti kilometer totalt. Det blir litt mer, for på tirsdag blir det en uoffisiell, ikke-i-henhold-til-programmet-langtur med SkiLøperne. Regner med at det går greit, vi holder så rolig tempo.

Nå skal energilagrene fylles og musklene bygges av det beste jeg vet (men som egner seg dårlig på løpetur): Sushi!

Janicke

5 kommentarer:

Astrid sa...

Bra jobba - du virker så godt forberedt som det går an å bli!

Ser veldig fint ut å løpe på de traktene der - ganske flatt, eller?

Kos deg med sushi (det er også min favoritt etter en løpetur!)

Ingalill. sa...

Gleder meg nesten like mye til løpet (eller rapporten) som du :-)

Anne-Brit sa...

Det høres ut som du er klar!

lettbent sa...

Jeg er klar - begynner vel egentlig å bli utålmodig til å komme i gang (og litt til å få det overstått hvordan det nå enn går). Litt for mye spenning som opptar tankene ved enhver anledning nå. (c:

Det er et duvende landskap, litt opp og litt ned. Høydeforskjellen på turen var ca 230 m i følge Garmin. Det er 20 meter mindre enn på Halvtraver'n, så halvtraver'n er klart brattere ettersom det er 250 høydemeter over "bare" 15 km, men det var nok av bakker i går likevel.

Sushi er nydelig, og nå har barna - som helst ikke vil ha fisk - begynt å få sansen for det også. Ikke dårlig!

Espen sa...

Bra tur - og sushi tipse var godt!
Det er noe av det beste jeg vet også, og lurer på om jeg skal spise det dagen før Oslo.