onsdag 8. september 2010

Armer og bein i fokus på banen

SkiLøperne er ikke mørkeredde! Selv om vi var rekordmange på trening i går (ny toppnotering med 16 løpere) var det bare så vidt vi skimtet hverandre på slutten av økta. Litt av grunnen til at vi var så mange var nok at vi var så heldige å få besøk av en som har jobbet mye med trening og løpsteknikk.

Jeg kom i kontakt med denne mannen for noen uker siden da jeg var ute på den (foreløpig) siste Yasso-økta. Han var på banen for å trene sønnen sin. Etter å ha sett meg løpe en 800-meter ga han meg tips om at jeg burde fokusere mer på armbruken; Holde riktig vinkel, ikke krysse foran kroppen, øke frekvensen på armene for å få opp farten på bena med mer. Jeg tok takknemmelig imot rådene og benyttet anledningen til å fortelle om SkiLøperne og spørre om han kunne tenke seg å gi en "mini teknikk-intro" for dem også. Det er ikke likt meg å være så frempå, men det betalte seg for resultatet ble et veldig godt teknikkurs for SkiLøperne i går kveld. Han var engasjert, visste hva han snakket om og kjørte både teori og praksis med oss. Så fantastisk hyggelig å stille opp slik! Han sa til og med at han kunne komme tilbake senere. (Note to self: send en blomsterbukett som takk).

Etter teknikkurset kjørte vi tre serier a 4 x 300 metersintervaller. Jeg kjente meg fortsatt litt daff etter helgens løp og mørket gjorde det vanskelig å styre farten ettesom det var umulig å se hva Garmin viste (det er sikkert lys på den, men det har jeg glemt hvordan jeg slår på). Jeg tror likevel at alle fikk en god og effektiv økt. (Ny note to self: lobbe for flombelysning på banen. På tide å ruste opp nå som Follo FK skal spille mot Rosenborg!!)

En av de ferskere SkiLøperne kom med et strålende forslag til temamøte; Puls. Som han riktig poengterte har stort sett alle SkiLøperne avanserte klokker som kan måle (i tillegg til veldig mye annet) pulsen, gi tilbakemeldinger på pulsområder underveis, og overføre til informasjonen fra løpeturen til flotte grafer på på pc'en. Hva med å lære å utnytte denne informasjonen til å bedre treningen? Veldig god idé! I det siste har jeg lurt på om jeg driver i overkant mye "lapskaustrening". Konkurranseinstinktet tar, som tidligere beskrevet, litt overhånd. Grytidlig i dag innså jeg at at jeg til og med konkurrerte med mine med-pendlende ned trappen fra togperrongen på Lysaker stasjon. En uannonsert "førstmann til å sette foten på bakkeplan". Det skulle mine uvitende konkurrenter visst. Er det forresten sånt man ikke bør fortelle om? *c:  Uansett, dette konkurranseinstinktet gjør at det kanskje blir vel mye trening med høy puls og muligens for lite i lavpuls-området? Rom for forbedring er det garantert. Utfordringen nå blir å finne noen som kan holde en puls-temakveld for SkiLøperne uten å kreve stort honorar. Jeg er på saken!

Hviledag igjen i dag og 17 dager igjen til maraton.

Janicke

5 kommentarer:

linda sa...

Hørtes ut som en bra treningsøkt :) Hva lærte han om løpsteknikk på beina? Var den han som skulle lære spentshopp?

lettbent sa...

Hei Linda. Ja, det var en veldig bra treningsøkt. For beina var det flere ting:
- Spensttrening for å bedre avvikling i ankelleddet. Hoppe i trapper, hinke, "løpehoppe" og så videre.
- Hurtighetstrening i form av stigningsløp og drag. Frekvenstrening i unnabakke.
- Tenk teknikk, endring av løpssett ved motbakke (kortere steg og mer på tærne)og unnabakke (rulling).

Litt av hvert å jobbe med, men så går jo treningen raskere når man er fokusert på andre ting enn at man faktisk sliter litt. (c:

linda sa...

Takk for tips :) Skal prøve å komme på treningene fremover!

Endorfinlykke sa...

Jeg skulle gjerne bodd et par togstopp nærmere Ski, så kunne jeg også blitt en SkiLøper! Hørtes interessant ut med eksperthjelp.

Kjenner igjen pendlerkonkurranseinstinktet. Jeg for min del skal alltid være førstemann opp Nationalteatrets togstasjon! :)

lettbent sa...

Marit - vel, stikk innom en gang om du er i nærheten tilfeldigvis. Du er hjertelig velkommen!

Har selv konkurrert en del opp fra Nationaltheatret da jeg jobbet i Stortingsgaten. (c;