torsdag 9. september 2010

PRS - løperens PMS?

PreRace Syndrome - er det noe som heter det? I så fall er det kanskje det jeg har. Etter Halvtraver'n - og samtidig som treningsprogrammet går over i siste fase - har humør og treningsopplevelsen endret seg. Jeg var forberedt på det, men at det skulle slå til så kjapt overrasker meg. Det er liksom en nedtur at den store brorparten av forberedelsen mot *det store målet* er over. Det er ikke stort mer jeg får gjort nå. Grunnlaget er lagt, nå er det bare vedlikehold og energisamling.

Ukens andre treningstur tok jeg i lunsjpausen i dag. Vanligvis er det godt å få et avbrekk fra pc-skjerm og kontorstol, men i dag var det tungt hele veien selv om det var en forholdsvis enkel økt. Det var også en veldig vakker dag.
Det begynner å bli veldig tydelig at høsten er i anmarsj. Åkrene er gule og kortklipte, lyset er strålende klart og løvtrærne begynner å få nye farger.


Det er en fantastisk årstid når solen skinner og himmelen er blå. Bare så synd at den er begynnelsen på den mørke, kalde vinteren.

Ved siden av de flotte omgivelsene var det eneste bra med dagens trening at jeg gjennomførte, og at jeg møtte på en annen SkiLøper underveis. Veldig hyggelig å slå av en prat (og ta en hvil).

Nei, sånn kan jeg ikke fortsette. Nå skal jeg legge meg, og i morgen skal jeg våkne opp med en helt annen innstilling. God natt!

Janicke

6 kommentarer:

Espen sa...

Jeg føler meg ofte sluggish og utrolig tung i kroppen før race. Spesielt uka før. Kjennes nesten ut som jeg ikke skal klare å fullføre engang. Men det er bare kroppen som hviler alle kreftene den skal bruke på RACEDAY!

Det skal nok gå bra skal du se.
Jeg har fått en liten sånn knekk ETTER maraton jeg. Spesielt med fart. Bruker laaang tid (4-6 uker) før jeg i det hele tatt orker å tenke på å løpe noe annet enn i komfortsona etter harde race som foreks maraton.

Siri sa...

Kjenner meg igjen! Følte meg super inntil 2-3 uker før maraton. Det er som du skriver "ikke mer å gjøre", du har gjort langturene, nå er det bare hvile og oppbygging. Vi er kanskje ikke så gode på det?

Berlin blir bra det!!!

Ingalill. sa...

Så fine bilder du har tatt.
Jeg fikk samme nedturen etter mandagens langtur, hjelper sikkert ikke at jeg er innbilt småsyk (har ikke tid til noe annet enn innbilt).
- henger meg på Espen her
, løpet går som en lek :-)

lettbent sa...

Takk for støtten og beroligende kommentarer. Det føles alltid betyggende at andre opplever/har opplevd det samme. Vet jo egentlig at frykten sannsynligvis er ubegrunnet - men noen ganger får usikkerheten for gode vekstforhold.

Ny dag, nye muligheter - og jeg skal bare nyte tiden jeg kan gjøre andre ting ettersom det er treningsfri både i dag og i morgen.

Espen: Knekk etter maraton: Det tror jeg også er noe mange opplever. Etter forrige maraton løp jeg ikke på 6 mnd - DET skal ikke skje igjen. Skal komme meg i skoene for korte, lette turer veldig snart etter gjennomføring uansett resultat.

Astrid sa...

Det er vel naturlig at hode og kropp er spent på det som skal skje, etter en så lang periode med fysiske og mentale forberedelser. Håper du klarer å fokusere på å samle energi i stedenfor på negative tanker.

Flotte bilder, forresten!

PS.: Var det fordi maratonet var sånn en grusom opplevelse at du ikke orket å løpe på et halvt år etterpå??!

lettbent sa...

Ja, jeg håper det er sånn jeg underbevisst nå bygger opp mental og fysisk styrke. (c: Litt mye jobbing i det siste også - er nok med å tærer.

Lett å ta bilder når solen skinner så flott og klart.

Angående forrige maraton så var jeg ikke like engasjert og inspirert som nå. Tror ikke det kommer til å være på samme måte denne gangen - jeg tror det blir en bedre opplevelse underveis, og etterpå. (c: