fredag 3. september 2010

Helt om natten, helt om dagen

Jeg har en tendens til å bli litt "tøff i trynet" i hyggelig kveldslag. Så langt har det heldigvis begrenset seg til å avtale løpetur tidlig neste morgen når jeg er dypt nede i et glass som inneholder andre ting enn energidrikk (selv om den kortvarig kan ha en lignende effekt). Jeg tør ikke tenke på utfallet dersom jeg blir utfordret på triatlon, Vasaloppet eller lignende...

Vel, løpetur i dag tidlig ble avtalt sent i går kveld, og jeg burde kanskje ha reagert når de som jeg inngikk avtale med sa "god natt". I stedet ble jeg sittende rundt bålet ute i høstnatten med hyggelige kolleger og god rødvin en stund til.

Det var ikke helt klart for meg om morgenens litt tunge følelse skyldtes den gryende forkjølelsen eller at jeg med fordel kunne begrenset antall glass vin, men så var også det uten betydning; Har man sagt at man skal løpe sammen med andre, så får man også løpe.

Forsmak på morgendagens terrengløp.
(At bildet er uskarpt skyldes ikke rødvin.)

Vi var fire som løp avgårde litt over halv åtte. Turen gikk gjennom skog, langs vann, på grusvei og asfalt. Det var nokså kupert, og jeg var godt fornøyd da vi var tilbake på hytta etter seks kilometer.


Så holder vel også det som treningstur dagen før mitt aller første terrengløp, Halvtraver'n. Jeg gleder meg skikkelig til å ha nummer på brystet igjen og så blir det veldig hyggelig å treffe noen av de jeg har kommet i kontakt med gjennom bloggingen. Ambisjonen for selve løpet er bare å ha en hyggelig treningstur, men det blir nok litt adrenalin underveis uansett kjenner jeg meg selv rett.

Janicke

5 kommentarer:

Anne-Brit sa...

Lykke til med løpet i morgen! Skulle gjerne ha vært der, men har avtalt hyttetur med to venninner. Skal bli artig å høre hvordan det har gått.

Espen sa...

Synes å løpe dagen "derpå" er meget nice selv. Man blir liksom kvitt all gørra på en slik tur føler jeg =)

lettbent sa...

Anne-Brit: Takk! Ha en fin hyttetur og god helg. Rapport fra Halvtraver'n kommer nok i løpet av morgendagen. (c:

Espen: Helt enig. Man yter ikke nødvendigvis så bra, men føler seg vesentlig bedre etterpå! Ha en god helg! (c:

Runningman sa...

Hei, du lettbente! Rødvin dagen før løpetur? Joda, det er en del av et balansert kosthold - og liv. Jeg husker Italias helt Maurilio de Zolt, som ved daglig inntak av en flaske vin, og et par pastaskruer, holdt seg i verdenseliten i langrenn til han var langt inn i 70-årene (ok, en smule overdrevet, men han holdt i alle fall lengre enn en gjennomsnittlig eliteutøver). Jeg mener: selv om vi løper mer enn gjennomsnittet kan vi jo også nyte livets mer dekadente sider, eller hur?

Er uansett imponert over at du var i joggeskoene allerede (nesten) før solen sto opp. Jeg er akkurat tilbake fra hyggelig lag, og har allerede utsatt lørdagens intervaller til sent (vi snakker seven-ish...kveldstid...) Trenger litt mer tid til rekonvalensens enn tidligere, gitt...:-)

Tre uker (og en dag) til Berlin - Håper du får en fin oppladning fremover!

lettbent sa...

Balanse er et stikkord jeg har tro på. Kommer aldri til å bli fanatisk og ofre hyggelig lag og godt å spise/drikke fullt og helt på grunn av treningen (eller annet). Hadde egentlig tenkt til å kjøre hvite dager (bare hvitvin?) fra 1. august, men har egentlig ikke tro på at det har noe for seg - så hvorfor gjøre det da? Det måtte være for å justere til lavere maratonvekt da.

Jeg har det med å ende i joggeskoene på morgenen etter fester. Det er som Espen sier i sin kommentar veldig godt å svette ut. Mener også jeg leste nylig at det faktisk setter fart på bedringsprosessen dagen derpå. Tror egentlig at jeg har lest det motsatte også, men har veldig selektiv hukommelse...

Håper du sover godt og lenge og får en effektiv og rensende treningsøkt i kveld. God helg! (c:

Janicke