torsdag 2. september 2010

Morgentur på Kragerø

I et av de senere nummerene av magasinet Monocle stod det at Kragerø var nordens mest solsikre sted. Eller var det at det var flest soltimer? Uansett, i dag stråler solen over denne lille kystbyen. Kontoret på Lysaker er byttet ut med hytta til sjefen og Victoria hotell når nesten hele den norske delen av bedriften (tolv menn og meg) har teknologi- og strategikonferanse.

I går var vi på båttur rundt Kragerø og etterpå grillet vi skikkelig gode pølser fra den lokale slakteren (Brødrene Brubakken – pølsespesialisten) ute inntill himmelen åpnet seg og vi måtte trekke inn. Godt innkvartert på sjefens hytte blir det et sosialt og hyggelig avbrekk.

Som alltid når jeg er på nye steder – ja, for jeg tror faktisk ikke jeg har vært på Kragerø før – så må jeg ta en løpende sightseeing. Trening og oppdagelse i ett. Perfekt! For å rekke frokost klokken åtte kom jeg meg ut halv syv. Sjefen hadde forklart meg hvordan jeg kunne løpe for å få en passe lang tur som også var severdig. Bena var litt tunge og en gryende forkjølelse som jeg håper ikke utvikler seg gjorde pusten mer anstrengt enn vanlig, men om man ser bort fra min klamping og pesing var det veldig idyllisk.


Morgenidyll i Kragerø

I tillegg til at man gjør seg kjent i omgivelsene kan slike sightseeingløpeturer være lærerike. I dag lærte jeg litt mer om Edvard Munch som bodde her og skapte flere av sine mest kjente verk her.


Munch skuer ut mot horisonten og planlegger bildet "Solen"

Etter å ha bommet på veien tilbake til hytta (takk og lov for GPS i iPhone) ble det en rolig tur på 10,6 kilometer.

Satser på ny og lenger runde, og ny kunnskap, i morgen tidlig.

Janicke

3 kommentarer:

Ingalill. sa...

Sånn løpesightseeing har jeg også slått meg på, får sett by/sted fra et litt annet sted, gatestubber jeg ikke ville ha beveget meg inn i ellers, for når man løper er jo alt lov, all trespassing :-)

Astrid sa...

Jeg er såpass mye bedre at jeg tar sjansen på å være med i morgen likevel (jippi!) - så da sees vi sikkert ved/på bussen på Sognsvann! :-)

God tur hjemover!

lettbent sa...

Ingalill: Løpesightseeing er knall! Det er alltid spennende, og turene blir gjerne litt lenger ettersom man fort løper litt feil... (c:

Astrid: Så flott!! (bare du ikke risikerer noe for tidlig her) Gleder meg til å treffe deg "live". (c: Ses.