mandag 6. september 2010

Glade sko og sure bein

I entreen står terrengskoene og ser like røde og flotte ut som da de var helt nye for halvannen uke siden. De bærer ingen synlige tegn på å ha trampet 15 kilometer gjennom vill (så vill som den får blitt i Norge) skogsnatur fra Skar til Sognsvann. En førti-graders vask med mild såpe og forsiktig sentrifugering, samt tørking ved hjelp av avispapir, var alt som skulle til.

Beina som hadde de nå fullt restituerte skoene på gjennom det samme ville terrenget er ikke like godt restituerte. I dag har jeg følt meg stiv, støl og ordentlig sliten. Jeg skulle ta en lett joggetur for å myke opp og deretter tøye litt bedre i går. Det manglet også noen kilometer på ukens treningsprogram. I summeringen av gjennomførte kilometer regnet jeg feil (sliten i hodet også tydeligvis), så når jeg var ute på tur var underbevisstheten egentlig innstilt på en lengre tur.


Tyve kilometer i fem-minuttersfart kan neppe regnes som restitusjonsjogg, og etter dagens form å dømme var det neppe det smarteste jeg har gjort. Utslaget på kilometersummeringen (denne gangen uten regnefeil) ble desto bedre og helt i tråd med programmet.

Det er bare tre ark igjen av Anders Szalkais 26-ukersprogram for å løpe maraton på 3,5 timer nå. Ett ark for hver uke. Tre formgivende uker med skremmende få økter og uvant få kilometer. Jeg vet det kommer til å gå på humøret løs og at jeg kommer til å frykte at formen forsvinner med disse "late" ukene. Det er bare å bite tennene sammen, bli skikkelig sulten på å gjøre et fantastisk løp i Berlin og nyte løpingen jeg faktisk skal gjøre. I morgen er det for eksempel tid for SkiLøperne igjen. Vi skal få en teknikkgjennomgang av en som kan det. Det kommer garantert godt med både for meg, for de som skal løpe Birkebeinerløpet, en av distansene i Oslo maraton eller selveste New York Marathon. Til og med for de som ikke har noen konkrete mål. Ja, så sant kroppen er noenlunde mottakelige for teknikktrening da. Au.

Janicke

9 kommentarer:

Astrid sa...

Ha ha, jeg gikk og tenkte på deg i stad - det mest utrolige med lørdagen var nesten ikke at du løp så fort, men at du løp hele veien, inne i skogen og gjennom gjørme osv., med et *kamera i hånden*! Jeg kommer bare ikke over det... Skal du gjøre det i Berlin også, eller? Sikkert mange fine fotomotiver der også ;)

Siri sa...

Godt å høre at det er flere med Traverbein... Mine er tunge som bly!

Mona sa...

20 km i dag er imponerende!

Ingalill. sa...

Kamera i hånden, tok du bilder i fart?
Når jeg gjør det blir det bare grøt - men noen unnskyldninger må man jo ha for å stoppe.
- vurderer faktisk å løpe med kamera i Oslo, hvis alt skjærer seg kan jeg ihvertfall få noen fine bilder.

20km i femmerfart etter et sånn lørdag kvalifiserer til superwomanstempel:
STAMPED.

lettbent sa...

Astrid: Det var da den naturligste ting i verden...eller kanskje ikke. Så ikke så mange andre løpere med kamera egentlig. Bilder tatt underveis blir ikke bra - har jo ikke tid til å stoppe - men rett før og rett etter løpet er gøy. I Berlin tar jeg nok speilreflekskameraet rundt halsen. Trenger bedre kamera der. (bare tuller altså)

lettbent sa...

Siri: Traverbein er en veldig god beskrivelse, men du løp jo dobbelt så langt. Bøyer meg i støvet!!

Mona: De tyve var på søndag. I går hadde jeg knapt klart 10...

lettbent sa...

Ingalill: helt greit å løpe med lite kamera i hånden. Vanesak egentlig. Var mest redd for at jeg skulle falle og måtte ta meg imot med kameraet. *c:

På treningsturer hender det at jeg stopper noen sekunder for å ta et bilde, men foreløpig ikke i løp. I alle fall ikke når jeg innbiller meg om at jeg kniver om topp tre plassering (c: Bilder er fine minner fra trening og løp. Du kan jo teste det før Oslo, så vet du om det er plagsomt eller ikke.

Tar gjerne et superwoman-stempel - selv om det heller var rake motsetningen jeg følte meg som i går.

Espen sa...

Jeg også er glad i å ta med kamera på tur!
Akkurat nå har jeg fått sansen for min mobil no2 - en X10 mini. Den er veldig liten, er kamera, mp3 og telefon i ett.
Den er faktisk så liten at jeg ikke kjenner den når jeg løper. Kjenner ikke at den er bak i tightslomma engang, så jeg kommer til å løpe med den telefonen både i Oslo og Stockholm på race.

lettbent sa...

Espen: Ja, du er jo skikkelig flink til å ta bilder underveis. Stopper opp og gjør deg flid. Veldig bra. Det kameraet/telefonen høres (og ser) veldig riktig ut for dette formålet. Jeg drømmer imidlertid både om iPhone 4 og iPad - og Mac. Blir litt dyrt. )c: