lørdag 28. august 2010

Energi på postordre

Energibar, energigel og proteinsmoothie. Det var innholdet i pakken jeg plukket opp på postkontoret i dag. Nå begynner jeg virkelig å føle meg som en seriøs løper...

Driv energigel, Driv energibar og Sprek proteinsmoothie.

Pakken var fra Tech Nutrition. Jeg leste om gelen deres i Aktiv Trening - Treningsbladet som for øvrig ER det mannlige svaret på iForm; har funnet ut at sistnevnte har tilsvarende få bilder av menn som Aktiv Trening har av kvinner. Aktiv Trening skrev i alle fall at gelen fra Tech Nutrition var mindre søt og kvalmende enn andre geler. Det er et paradoks at jeg ikke takler søte energibarer og gels under løpeturer når jeg er så glad i søtt ellers. Under trening synes jeg spesielt produkter med sjokoladesmak er ubehagelig. Sjokolade?? Det som er så himla godt ellers. Veldig rart!

Uansett, jeg må finne noe å ta med til Berlin. Energidrikken jeg har funnet ut at de serverer under løpet (Basic?) finner jeg ikke her i landet, og å drikke noe jeg aldri har drukket før er litt skummelt. Magetrøbbel er forferdelig ødeleggende. Ergo må jeg finne noe magen aksepterer - og som jeg i tillegg klarer å få ned.

Tech Nutrition gelen har sitronsmak og virker som et bra produkt. Sitron kamuflerer det meste. Det er riktignok en sterk overdrivelse at tran med sitronsmak er greit. "Mmmm sitron" - no way! Gelen skal i alle fall testes ved neste langtur. Må innrømme at jeg gruer meg litt. Er generelt skeptisk til gels og bars, men jeg vet av erfaring at jeg kommer til å trenge energi underveis.

Når jeg nå først bestilte gels på Tech Nutrition, som viste seg å være et norsk selskap, så bestilte jeg med et par produkter til for uttesting: Sprek proteinsmoothie med antioksidanter for "effektiv oppstramming og restitusjon" og Driv energibar med nøtter, bær og youghurttrekk for "ekstra energi og raskere innhenting". Vi får se... Selskapet virker i alle fall bra, og jeg kunne hente varene på posten to dager etter bestilling. XL-1 bar med blåbær og mandler - foreløpig favoritt.

Jeg skal sammenligne innholdet i disse nye produktene med XL-1-baren med blåbær og mandler som jeg testet på hjemveien på torsdag også. Den var faktisk veldig "etbar" og dermed en foreløpig klar Berlin-kandidat.

August nærmer seg slutten. Når det nå står tre dager igjen mangler jeg bare 24 kilometer på å runde månedstotal på 300 for aller første gang. Denne gangen skal jeg klare det! (c:

Janicke

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hei, bare en kort kommentar om Berlin: Jeg løp der i fjor, og da var det korrekt at sportsdrikken var Basica. Men i følge et engelsk forum jeg følger har det vært et bytte av drikkesponsor i år, se linken (innlegget fra 13.juli, kl 1643: http://www.runnersworld.co.uk/forum/forummessages.asp?UTN=148035&URN=6&dt=4&srchdte=0&cp=30&v=1&sp=

Nå kan det jo ha skjedd endringer siden den gang, så jeg kan ikke garantere at det ikke er Basica i år. Det sikreste hadde vært om arrangøren kunne lagt ut oppdatert informasjon om drikkesponsoren, dessverre gjorde de ikke det i fjor, og jeg har ikke sett det i år heller...:-(

lettbent sa...

Hei og takk for info. Ja, det var Basica den het ja. Fant en tråd i et diskusjonsformum et eller annet sted som nevnte det men husket feil navn. Men om de har byttet så er jeg ikke så mye lenger. Synes det er litt rart at arrangøren ikke legger ut informasjon om sportsdrikk som blir servert - det burde være vanlig.

Ser i linken du sendte at at Power Bar er nevnt - det mener jeg å ha sett i Norge også Kan alltids teste det i forkant i så fall - men tar nok med meg et eller annet også. (c:

Janicke

Anonym sa...

Hei igjen! Jeg ble litt bitt av Berlin-basillen og sjekket ut hjemmesiden litt mer nøye: i deltagerinfo'en som ligger der nå er det bekreftet at Powerbar er leverandør. Forhåpentligvis er det sportsdrikke de kommer med, og ikke kun bar'er. Det ser også ut som om de serverer te... Say what?

Uansett: i pdf-filen som er lagt ut er det plenty med god info for deltagerne: http://www.real-berlin-marathon.com/events/berlin_marathon/2010/teilnehmerinfo.en.php

Hmmm... jeg begynner allerede å glede meg til Berlin i 2011! Debut'en i fjor ga mersmak...:-)

Lykke til!
Runningman

lettbent sa...

Te??? Den var ny.

Takk for tips om .pdf'en - har kommet i modus nå, vil vite alt! Lastes ned og printes ut.

Har du noen råd i forhold til disponering av løpet? Noe som er spesielt i Berlin? Har du løpt flere maraton, og løper du ikke Berlin i år?

Takk for lykke-ønskning. Gleder meg skikkelig! (c:

Janicke

Anonym sa...

Hei!

Nei, dessverre... ingen gode tips om disponering. Jeg er mildest talt uerfaren på maraton, har (så langt) kun Berlin i 2009 på samvittigheten. I år er et "hvileår", da jeg ble litt lei av treningsmengdene i fjor... Iår nøyde jeg meg med en 10km i Berlin i Juli (og jeg tar Oslo halv samme dag som du erobrer Berlin).
Men neste år! Da står Berlin maraton igjen på programmet, og forhåpentligvis med adskillig bedre treningsgrunnlag enn i fjor!

Hovedgrunnen til at Berlin var mitt valg som debut-by var at løypa er så fin. Vidunderlig flat, ikke minst. Hater motbakker:-) Og som turistmål i dagene før/etter er jo også byen svært interessant.

Siden du har løpt i NY (mmmm... den står på ønskelisten her også ...) er du jo vant med å løpe i STORE felt. Folkemassene var vel det eneste "negative" i mitt løp, da jeg startet nesten bakerst i feltet, og ikke akkurat hadde fri vei de første 20 km... Det ble en del kreativ manøvrering. På den annen side, da slapp jeg å bli revet med i et uholdbart tempo fra start. Hadde stor respekt for distansen, og ønsket å holde stilen helt til mål. Må jo se bra ut for fotografene de siste metrene inn mot mål, må vite!:-D

Arrangementet gikk smertefritt, som vi vel forventer fra en tysk maraton. Mulig unntak er at det ble en skikkelig flaskehals på vei inn til startpuljene, selv om det kun er snakk om få hundre meter kan det ta noen flere minutter å komme seg på plass enn det burde.

På det engelske forumet jeg linket til er det endel som sliter litt med å få hentet startnummeret, da de ankommer Berlin sent på lørdag, etter at messen på (den nedlagte) Tempelhof-flyplassen stenger. Det er ikke mulig å få hentet startnummeret på løpsdagen, så sjekk ankomsten din! Det er mulig å la andre hente startnummeret for deg, just in case.

Får håpe dere får fint vær! I fjor var det full sommer, i den grad at Haile Gebrselassie klaget over varmen. Men han var jo i mål et par timer før meg, FØR det ble skikkelig varmt...:-) Å puste ut på plenen foran Riksdagen med øl (alkoholfritt, men dog) og massasje, i 25 grader og solskinn var en særs god avrunding av evenementet.

RM

lettbent sa...

Takk for lang tilbakemelding! (c:

Vi er tydeligvis like erfarne/uerfarne da, med bare en maraton i bagasjen. Enig i at treningsmengden er krevende. Får se hva jeg gjør etter Berlin. Blir det den andre og siste, eller blir jeg bitt av maratonbasillen?

Håper det ikke blir altfor trangt. Mener at det løste seg opp forholdsvis greit i New York, men jeg har nok glemt/fortrengt en del. Husker bare det som var bra -heldigvis.

I fjor var det fantastisk vær i Berlin på maratondagen, men jeg skjøner det ble varmt for dere som løp. Skulle ha løpt selv, men hadde fått en betennelse i den ene hofta. Utnyttet reisen likevel, og fikk anledning til å se Haile sprinte uanstrengt forbi på Unter den Linden. Utrolig!

Har veldig sans for tysk orden. Amerikanerne er forøvrig enormt gode på store arrangmenter de også. NY marathon anbefales - selv om det er en tøff trasé.

Jeg ankommer Berlin allerede fredag formiddag, så da reiser jeg nok på messen ganske raskt og sikrer meg startnummeret. Skal ikke stoppe opp der!!

Øl (om enn alkoholfri) foran Riksdagen er midt i blinken. Håper jeg kan kopiere det og puste lykkelig ut der snart selv.

Janicke