torsdag 12. august 2010

Løpeskjørt og regnvær

"Ting" (et herlig vidtspennende ord) man skal bruke til "noe" (et like godt ord) bør helst være praktiske. Dersom tingen er morsom kan det morsomme gjerne gå litt på bekostning av det praktiske, men det bør ikke gjøre en ting som helst skal være praktisk totalt upraktisk - som for eksempel løpeskjørt i pøsende regnvær.

Det hadde vært opphold en god stund da jeg - utstyrt med iPhone (Spotify og kamera), Garmin og løpeskjørt - bega meg ut på kveldstur. Etter nøyaktig 15 sekunder begynte det å dryppe. Etter nøyaktig 15 minutter så det mest ut som om jeg hadde tatt en tur innom dusjen. 

Våt og flott løpetur - med regnbue på kjøpet.

Livredd for å få vann i iPhonen løp jeg litt anstrengt med apparatet i hånden inne i min langermede trøye. Og skoene - de ca ett år gamle Adidas'ene - tar tydeligvis inn vann i sålen for de laget en ganske morsom lyd for hvert steg. Likevel: jeg har en barnslig glede av å løpe i regn. Når ellers kan et voksent menneske legitimt få bli så klissbløt i regnvær? Jeg lar meg rive med, og når sko og sokker likvel er gjennombløte er det kult å løpe tvers igjennom vanndammer så det spruter. Når ellers...eller hva?

Løpeskjørtet var det eneste som trakk opplevelsen litt ned. Det var som å ha med en ekstra bit stoff fastklebet til bena. For ikke å snakke om hvor kaldt dette stoffet ble når turen var over. Så; note to self: ikke bruk løpeskjørt i regnvær.

Et tips til veldig energigivende løpemusikk: "Rett opp og ned" med Lars Vaular. Det er nok en fordel at man liker låta i utgangspunktet, men den gir skikkelig fart i bena. Gleder meg til å peppes av den til Yasso'ene i kveld! Krrimminnimminnæll...

Janicke

3 kommentarer:

Anne-Brit sa...

Ha,ha, godt å høre at andre også trives med å løpe i regnvær. Men ville nok ha foretrukket i hvert fall en knekort løpetights! Gjor jo egentlig ingen ting å bli litt våt når man vet at man etterpå kan gå inn i en varm dusj!

Espen sa...

Jeg kjøper små plastikkposer med slik lukke mekanisme på ELFA i oslo. 200 poser for 30 kroner eller noe. Slike poser man kan putte skruer oppi. De passer til iphone, ipod, mobiler osv slik at de blir 99% vanntette. Når det gjelder iphone så får du ikke "lukket" posen men den beskytter uansett foran og bak.

Men jeg løper aldri med iphone, den jeg løper med nå får plass så da har jeg kamera, mp3 og mobil i en liten dings som passer perfekt i baklomma. Den kjennes ikke i det hele tatt, så kommer til å starte å løpe med den på race også!

lettbent sa...

Espen: Så du har en annen telefon i tillegg. Tror pose blir løsningen for meg nå. Skal skaffe meg noen egnede. Livredd for å ødelegge iPhone igjen, og så fort man putter den i lomma på tur så blir det fuktig.

Anne-Brit: "Gjør jo egentlig ingenting å bli litt våt når man vet at man etterpå kan gå inn i en varm dusj" - Nettopp, så da er det bare å la barnet i seg komme ut og nyte følelsen. (c;