søndag 22. august 2010

Yasso 800's x 10. Check!

Det var en løper ved navn Bart Yasso som sa at om man kan finne ut om man er i stand til å løpe maraton på tiden man har satt seg fore ved å løpe 800-metere. Derav navnet Yasso 800s. Gitt at man vil løpe maraton på fire timer, så skal man klare å løpe ti 800-metere på fire minutter. Man kan begynne med fire 800-metere, ta fem neste uke, seks... og så videre til man er oppe i ti.

I dag nådde jeg ti 800-metere. Snitt-tiden på de ti repetisjonene ble 3:09. Betyr det at jeg kan løpe maraton på 3:09 i Berlin neste måned? Neppe.

Jeg holder fast på målet om sub 3:45 (og drømmer litt ekstra om drømmemålet på 3:30).

Janicke

6 kommentarer:

Siri sa...

klappe, klappe, klappe!!
Kjempebra økt:-)

Anonym sa...

Hei!
er flyttet til Ås nå, og ser meg rundt etter noen og løpe med, så kanskje jeg skal joine dere skiløpere en dag? Mange pleier å være med, og hva er nivå, sammensetning? :)

Veldig bra jobba med 3:09 på 10x yasso800!!

Espen sa...

3:09 er kjempebra! Synes du skal starte i 3:30 tempo og prøve det! Eneste som skurrer litt er den Gøteborgsvarvtiden din - fordi du må løpe 5min fortere pr halve for å klare 3;30.. Hva skjedde egentlig der? Eller har du bare blitt vanvittig mye raskere nå i det siste?

lettbent sa...

Siri; Takk (c: Jeg må nok ta økta igjen, for når jeg leste Yasso-oppskriften på nytt ser jeg at "hvilen" skal være jogg i samme tid som yassoene. Jeg hadde stå-pauser. Den fordelen har jeg nok knepet noen sekunder på. Hvor mye finner jeg ut neste gang. Sc: Uansett, god økt -og troen på at Yasso kan stemme har økt litt.

Timknut: Velkommen til disse trakter (c: Har bodd i Ås tidligere selv. Et par ganger faktisk. Du er naturligvis veldig velkommen til å løpe med SkiLøperne! De siste par gangene har vi vært 15 personer med. Nivået varierer, så joggeturene går i ca 6-minutters-fart, men så har vi kvalitetstreningen som man kan styre mer individuelt. Høstprogrammet finner du på www.skiloperne.com under Trening, og om du er på facebook så kan du melde deg inn i SkiLøperne-gruppa der. Da får du invitasjoner til hver økt og ser hvilke andre som er med. Så langt er det flest damer, men sist uke var det tre menn og flere sier at de skal bli med - en positiv utvikling så det er bare å komme om det passer en tirsdag. (c:

Espen: Det som skjedde i Göteborg var 38.000 mennesker og 28 varmegrader. (c: Å starte i tredje siste startpulje blant så mange mennesker var ikke bra for tiden. Det ble mye slalomløping og "Ursäkta" hit og dit - noe jeg til slutt ga opp ved 15 km hvor det tettet seg ytterligere.

3:09 var for bra - skal se det er ca 3:30 jeg ender på når økten gjøres på rett måte (ref svaret til Siri). Tror jeg skal legge meg på 3:40 tempo i Berlin, og så heller øke etterhvert om det kjennes bra. Viktigere å fullføre enn å nå drømmetiden - i alle fall i år. Er jo fornøyd med alt under 3:45 (c:

Anonym sa...

Da, er medlem i skiløperne på facebook :).

Cooper testen høres fett ut :). Har ikke løpt det selv siden videregående. Tror persen fra den tid er 7.5 runde, så hadde vært gøy å prøve å slå den! Har planer i dag men. Lykke til (i regnet) :). Blir spennende å høre om.

lettbent sa...

Velkommen! (c: Synd du ikke får vært med på cooper-testen. Veldig spent! Tror ikke jeg har tatt den noen gang faktisk. Håper på noenlunde godt vær - i alle fall ikke altfor mye vind.
Da ses vi etterhvert da. Morsomt.