lørdag 28. august 2010

Restitusjonsjogg i nye sko

Halvtraver'n er bare en uke unna. Ettersom både Mona og jeg skal løpe dette skogsløpet var det et ganske naturlig tema under den lange hjemturen på torsdag. Det var da det slo meg at jeg egentlig ikke hadde egnede sko for et skogsløp. Hmmm, kanskje jeg må kjøpe et par?

Omtrent i det samme tanken er tenkt legges planen for når jeg skal komme meg på Löplabbet, og hva slags sko jeg vil ha. Hybrid eller terreng? Det beste er om jeg finner et par som kan brukes i skog og på stier, men også på snø. Det er å foretrekke at de tåler litt asfalt også.

Etter jobb i går, med ungene på slep, troppet jeg opp på Löplabbet i Ski - igjen. Har lagt igjen noen tusenlapper der allerede og utnyttet prosentene fra Kondis-medlemsskapet godt.

Jeg trodde egentlig at det var hybridsko jeg var ute etter, men variantene jeg fant var tunge og informasjonen viste at løpsfølelsen var heller laber. Har vel blitt litt bortskjemt med Aegisene som er så lette og gode at jeg ikke har lyst til å gå opp til noen klamper av noen sko. Etter litt rådføring med butikkmedarbeideren foreslo han Adidas Adizero XT.

Adidas Adizero XT - reale terrengsko.

Kjærlighet ved første blikk? Ikke langt unna i alle fall. De var mye lettere enn hybridene og man behøvde ikke teste dem for å skjønne at løpsfølelsen var en annen. Etter en tur på butikkens mølle var det bare å trekke kortet.

Adidas Adizero XT er visstnok en herresko, men hva er egentlig forskjellen på damesko og herresko? Bredden? I så fall er nok herresko midt i blinken for mine "stabile" føtter.Etter å ha plassert ungene foran barne-tv stakk jeg ut. Planen er å bruke disse på Halvtraver'n og da må de testes. Det er nok første gang jeg har begitt meg ut i gjørmete stier med et splitter nytt par løpesko, men denne gangen var det helt naturlig. Beina var litt døde etter langturen dagen før, men kom seg etterhvert. Det ble til slutt 11 kilometer restitusjonsløp, og skoene infridde alle forventningene. Nå gleder jeg meg enda mer til Halvtraver'n.

Janicke

5 kommentarer:

Siri sa...

Grattis med nye, kule sko! Disse tenkte jeg egentlig å kjøpe også - men nå endte jeg opp med gule fra mizuno. Skal testes i relevant terreng i morgen - håper jeg ikke angrer på at jeg ikke kjøpe adiZero XT.... :-)

Gleder meg til Traver´n forresten! Nesten 400 påmeldte allerede.

Anne-Brit sa...

Høres og ser veldig bra ut, men er det herresko finnes de som regel ikke i små str. Dermed er det utelukket for meg

lettbent sa...

Små størrelser ja, det er sikkert der det ligger. Det er ikke noe problem for mine 39/40 føtter. (c:

Endorfinlykke sa...

Hva koster disse da?

Jeg løper Halvtravern (impulspåmeldt i dag), men har bare mine Mizuno Wave Rider som ikke passer så bra... Litt sent å kjøpe passende sko!

lettbent sa...

Hei,

Jeg brukte kondismedlemskortet som gir rabatt på Löplabbet og betalte vel litt over tusenlappen (må innrømme at jeg lukker øynene når jeg betaler for slikt, hehe). Ikke rabattert pris er sikkert 1300. Lykke til i dag! (c:

Janicke