torsdag 5. august 2010

Dobbel lykke!

Det var litt skremmende å kjenne på gleden som boblet opp i meg da jeg mottok sms om at iPhonen var ferdig på service og kunne hentes; Det er tross alt bare en dings. Men det var definitivt en lykkefølelse som meldte seg, med litt uro for hvorvidt jeg ville få den gamle tilbake reparert, eller en helt ny. Helt ny iPhone er naturligvis hyggelig - men hva da med de dataene og bildene som eventuelt ikke var synkronisert mot PC'en?

Etter å ha vært ute i et møte lå pakken på kontorpulten. Det var en ny. Litt nervøst (og akkompagnert av litt mobbing fra en kollega som for enhver pris ikke skal ha iPhone og synes det var kjempegøy at en iPhone hadde sluttet å fungere) aktiverte, synkroniserte jeg med backup'en fra den gamle telefonen. Nålen på lykkebarometeret steg enda et par hakk da det viste seg at ingen data hadde gått tapt. Ny iPhone, alle data - nydelig!

Drikkebeltet var ladet med en flaske vann, to flasker litt sterk solbærsaft (funker bedre enn noen sportsdrikk jeg har prøvd) - i tillegg til ny iPhone, togkort (for sikkerhets skyld), bankkort og nøkler i drikkebeltevesken - da jeg forlot kontoret ved halv sekstiden i går. Det var på tide å ta fatt på den lange veien hjem. Forholdene var perfekte; God temperatur og strålende sol.

Idylliske Frognerkilen.

Fra Lysaker til Aker Brygge er det veldig flott å løpe. Man må bare være veldig obs på alle ambisiøse, Tour de France-inspirerte syklister som fyker forbi i supersonisk fart. Enhver kursendring må planlegges i god tid.

Meningsytring ved Bjørvika... (utrydd bananflua!)

Jeg har alltid synes at det er overraskende langt å kjøre Mosseveien inn og ut av byen. Det tok sin tid å løpe strekningen også, men det var i alle fall hyggelig utsikt mot sjøen og Nesoddlandet - og fortsatt fortau hele veien. Deretter bar det forbi Hvervenbukta, og oppover gang- og sykkelsti til Mastemyr og Kolbotn.

...og meningsytring ved Hvervenbukta.

Bakkene fra Hvervenbukta til Kolbotn så jeg på forhånd for meg som det kritiske området. Etter 17 kilometer er beina ganske møre, og så skal man begi seg en god del høydemetere oppover over omlag tre kilometer... Jeg forserte dem rolig, og konstaterte lettet at det var fortsatt liv i beina når jeg kom meg på Skiveien.

Idyll ved Tussetjern på Langhus.

Etter å ha løpt på asfalt stort sett hele turen var det et hyggelig avbrekk å trekke inn på sti og skogsvei ved Langhus. Selv etter dette kuperte området - med bare fire-fem kilometer igjen var beina helt fine. De hadde egentlig vært tyngre de første femten. I går holdt de hele veien hjem. Jeg løp til og med litt ekstra for å runde neste hele kilometer. Garmin viste 2 timer, 56 minutter og 2 sekunder. Hele 33 kilometer - og jeg kunne godt ha fortsatt noen kilometer til... Slik har jeg aldri følt det før, og for en fantastisk følelse drøyt 50 dager før maraton.

Berlin, here I come!

Janicke

11 kommentarer:

Astrid sa...

Gratulerer med den flotte langturen! Veldig gøy å følge forberedelsene dine fram mot maraton. Og såklart du er lykkelig over å ha fått tilbake (ny) iPhone - det er da slett ikke bare en "dings"! :P

Espen sa...

Kjempebra. Du er superklar for berlin - bedre forbredt til ett 3:45 løp kan du neppe være. =)
Jeg og du har samme fart på langturene våre og jeg er nok litt raskere enn deg på maraton.

At du fullfører en slik tur uten å være ganske kjørt betyr bare at du er godt forbredt og sterk! Klart det kommer til å bli tøfft i Berlin, men så lenge du har gjort grunnarbeidet så bra som deg - så er sjangsen for at du lykkes STOOOR!

Jeg tror faktisk du er nærmere 3:30/3:35 enn du selv aner - men det er et fint mål i 2011 =)

lettbent sa...

Astrid, du har som vanlig helt rett, iPhone er ikke bare en dings. Det er så utrolig godt å ha den tilbake med alle sine muligheter! Verden falt på plass igjen, hehe. Når det gjelder å følge forberedelsene mine, kanskje du etterhvert får lyst til å prøve maraton selv (selv om du ikke tror det nå). Paris er jo en av de store... (c;

Espen, takk for motivasjon. Jeg har nok aldri vært i så god form som nå - har aldri trent så mye over så lang tid - så 3:30 drømmen er nærmere enn noen gang. Men det er så mange faktorer som spiller inn. Fikser jeg ikke drømmetiden i år så må jeg prøve igjen i 2011. Sta må man være. (c:

Espen sa...

Ah.. Planen er altså 3:30 i Berlin og ikke 3:45 som står til venstre?

Eller er målet under 3:45, men du sikter inn på 3:30 som er drømmemålet?

lettbent sa...

Ja, hovedmålet er under 3:45 som tross alt er en god forbedring fra NY. Synes imidlertid formen har blitt såpass bra i det siste at det er litt "lavt" mål - et mål skal man jo måtte strekke seg ordentlig etter. Så drømmemålet står litt sterkere - men det er fortsatt et drømmemål. Eh, klart svar? Sc: Kanskje jeg bare skal kline til og si at 3:30 er målet, men at jeg er fonøyd med alt under 3:45. (c:

Ingalill. sa...

(pssttt Iphone er bare en dings)
, logger meg ut så fort beina kan bære, ca 6,20/km tempo :-))

Astrid sa...

(Ånei, Ingalill!)

Jeg skal innrømme at det på en eller annen bisarr måte begynner å friste med et maraton - men jeg må få mer erfaring med halvmaratondistansen først. Kanskje Marathon de Paris i april 2012 kan være et realistisk mål... :)

lettbent sa...

Ingalill: Snakk om å kaste inn en brannfakkel! Det var en stoooor feil av meg å kalle iPhone en dings i første omgang. Til mitt forsvar så var det nok i ren desperasjon etter å ha levd uten så lenge. IPhone er så mye mer! Løp og kjøp.

Astrid: Morsomt at tanken på maraton ligger latent. La den modnes over tid. Paris 2012 høres perfekt ut. Kanskje jeg henger meg på.

Espen sa...

Jeg var påmeldt paris 2010, men løp heller fredrikstadløpet.. Litt fordi jeg ikke orka å fikse legeattest (franske løp har noen rare regler)

SKal du løpe noen halvmaraton før Berlin løpet ditt? En halvmaraton kan gi en god indikasjon på hva man kan forvente på et maraton...

Blir spennende. 5blank på kilometern gir vel 3:31 hvis jeg ikke husker feil.

Klart du skal løpe Maraton Astrid!!

Astrid sa...

Ok - da blir det Paris 2012, og dere får pent bli med :)

He he, ser for meg en papirmølle av dimensjoner for å melde seg på fransk maraton ja... Men da har du halvannet år for å fikse legeattest, Espen!

lettbent sa...

Astrid: Avtale! Jeg booker kalenderen med en gang. (c;

Espen: Vurderer 15 km i Nordmarkstravern, men det kan nok ikke gi så god indikasjon på maratontiden. Stockholm halvmaraton er så nære før, ellers ville jeg nok gått på den. Den har jeg løpt fire ganger før. Når/hvor løper du ditt neste maraton, eller skal du leve på prestasjonen i Stockholm en stund? Det var jo helt rå tid!