mandag 9. august 2010

Når bena vil mer

Etter en veldig bra treningsuke stod kilometertelleren på 77. Jeg våknet søndag morgen, og kjente at jeg bare måtte ut og løpe de kilometerne som skulle til for å runde 80 for aller første gang; En lett morgenøkt på 5 - 6 kilometer i rolig tempo.

Lørdag ettermiddag hadde det blitt åtte gode 800-metere (Yasso 800s) med snittid på 3:13 - nesten tjue sekunder bedre enn målsetningen. Selv om jeg følte meg sterk under Yasson'e var jeg forberedt på at bena ville være tunge da jeg et halvt døgn senere la ut på morgentur.

Det er alltid spennende å ta de første løpestegene. Jeg tror faktisk jeg synes de er den verste delen av løpeturene. De er forbundet med frykt for at beina skal føles som om de er fylt med betong, og for at det å sette i gang kroppen skal føles like håpløst umulig som å sette større fjellmassiver i bevegelse. Det behøver ikke å bety at hele turen skal være fæl, men det krever en god dose viljestyrke og kraft å fortsette å plassere den ene foten foran den andre såpass mange ganger at maskineriet (forhåpentligvis) kommer igang.

Morgenturen søndag var ikke en slik tur. De første prøvende stegene gikk greit, og etter et par minutter ble det tydelig at bena var klare for mer enn en rolig økt. Med herlig motiverende musikk på øret fløy vi avgårde gjennom de stille gatene. Temperaturen lovte godt, solen skinte og Garmin telte kilometer. Opplevelsen var helt nydelig underveis, og resulterte i behagelig tilfredshet resten av dagen. Med nesten ni nye kilometer i skjemaet ble 80-merket rundet med god margin - og en praktfull sommer-søndag ble enda litt bedre.

Denne uken står det 65 kilometer på treningsprogrammet, men først skal jeg ha en hviledag.

Janicke

4 kommentarer:

Pernilla Hult sa...

Du har en överraskning att hämta hos mig :)

Espen sa...

Samme erfaring har jeg også, at jeg føler meg veldig pigg dagen etter et kvalitetspass - slettes ikke tung i beina.

Derfor skal jeg lade opp med et kvalitetspass 48 timer neste race! Har trua på det :)

Anonym sa...

Du har en award att hämta på
http://hejamamma.blogspot.com

lettbent sa...

Oj, dobbelt opp med overraskelse/award - tusen takk! (c: Må finne ut hvordan reglene er nå - dere er jo selv innehavere av blogger jeg ville sendt det videre til - men noe sier meg at man ikke kan sende tilbake? Dilemmaet bringer frem minner om de gamle kjedebrevene fra barndommen...

Espen: Jeg skal teste ut dette videre også, i alle fall tenke litt ekstra på hvordan bena føles ut etter slike økter. Allerede i dag egentlig. Lang bakke i går kveld, 10 km rolig distanse i dag.