tirsdag 24. august 2010

Cooper test og (herre)lektyre

I dag er det dags for Cooper test for SkiLøperne. Når jeg har snakket med løperne om dette tidligere har inntrykket vært at det er gøy og skremmende på en gang. De av dem som har tatt en Cooper test tidligere gjorde det når de gikk på skolen - og da under gymlærerens mer eller mindre strenge oppsyn.

I dag skal det være gøy. Ok, slitsomt og gøy. Håper mange trosser regnet og blir med.

De siste dagene har jeg lest et "herremagasin".
Jeg har ikke lest bladet før, men Aktiv Trening inneholder virkelig mye bra stoff. Mulig det bare er dette nummeret, men for en løper vil jeg påstå at det er det beste norske bladet. Jeg "leser" kondis også, men det blir litt...vel, kjedelig.

Det er imidlertid helt klart at jeg ikke er i målgruppen for magasinet. Nå synes jeg det er hyggelig å se bilder av spreke idrettsmenn, men det er virkelig påfallende at det bare finnes ett eneste bilde som inkluderer en kvinne. Ikke nok med det; kvinnen som alene får figurere i dette bladet sitter i en sofa med en baby på fanget og en unge under armen og ser på (!) at far sykler i stuen. Synes det var litt morsomt...

Treningsprogrammets tøffeste uke er i gang. Så langt er i underkant av åtte (av 86) kilometer unnagjort. Forhåpentligvis blir det ti nye i dag og torsdag er det løpe-hjem-fra-jobben-dag igjen. Denne gang får jeg selskap fra Operaen og hjem, så da blir nok turen - vel... litt mer sosial i alle fall. Vondt og tungt blir det nok uansett.

Janicke

7 kommentarer:

Astrid sa...

Interessante betraktninger - jeg abonnerer på iForm og irriterer meg over hvor ensidig det bladet retter seg mot kvinner. Det er tydeligvis ikke bare barnelitteraturen som er kjønnsdelt!

Lykke til med den harde uka - imponerende - håper du bøter på med mye hvile og protein-pannekaker! :-)

lettbent sa...

Jeg lurte litt på det, om Aktiv Trening var et iForm for menn. Det er vel det de har tenkt da. Dersom det er like løpsorientert som det var denne gangen så er det helt ok.

Treningsuka er i gang, men allerede i morgen tror jeg det skjærer seg. Vet ikke hvordan jeg skal få til elleve timers arbeidsdag, nesten tre timer pendling og så løpe 10 km. Mulig jeg bare må innse at det ikke går. Ingen krise antar jeg. Håper treningen din går bra nå også, eller er det for vondt?

Anne-Brit sa...

Jeg leste dette bladet litt med èn gang det kom ut, og hadde ikke inntrykk av at det var spesielt for menn da. Mulig det har utviklet seg i den retningen.
Men Janicke, av og til må man kaste inn håndkleet og innse at man ikke er en superkvinne! Det kan bli for mye med 10 km løping etter en så lang dag!

lettbent sa...

Hva? Er jeg ikke superkvinne? Vel, ok da. (c: Har ikke endelig avskrevet dagens tur, men ser an. Litt realist får man tross alt være.

Kanskje er det bare tilfeldig at dette nummeret av Aktiv Trening var slik, har som sagt ikke lest det før. Det var i alle fall ikke et mannsrettet blad i den forstand at det var snasne, halvnakne damer som viste frem proteinpulver og treningsapparater - slik som en del andre tydelig mannsrettede blader som for eksempel Lyd & bilde. Et blad jeg i utgangspunkt synes kan være interessant, men som ikke helt fenger når radioer og annet hi-fi utstyr presenteres av kvinner i bikini. Selv mannen min synes det blir drøyt - sier han i alle fall... høhø.

Astrid sa...

Jeg synes du er en superkvinne selv om du ikke fikk til løpeturen i kveld :P Programmet er vel ikke ment som en tvangstrøye heller, du er jo så godt forberedt at den turen neppe blir avgjørende!

Det går ikke så bra med bena mine, så jeg får ta meg en liten pause - kanskje jeg skal krølle meg sammen på sofaen og lese Aktiv Trening (som faktisk ser mye mer spennende ut enn iForm ;) )

lettbent sa...

Du har jo helt rett, treningsprogrammet skal ikke være en tvangstrøye. Irriterende at den tøffeste uka skal sammenfalle med en sånn uke på jobb. Men det er mosjonistens problem, treningen må kombineres med jobb. Har da heller ingen planer om å endre på det. (c:

Veldig kjedelig at du har fått dette nå, men det er vel bare en ting å gjøre; la dem få hvile og håpe at det blir bra igjen raskt. Fortsatt litt tid til Oslo halvmaraton - hva tror du? Er det realistisk? Goood bedring i alle fall!

Enig i at Aktiv Trening virker mer spennende enn iForm. Skal få med meg de neste utgavene også.

Astrid sa...

Nei, det er grenser for hvor mye man kan få til - og hvile er vel også en viktig del av treningen.

Jeg er evig optimist og håper da inderlig at jeg er klar til Oslo Maraton - bare jeg ikke må stå over for mye trening på forhånd. (Har fortsatt planer om å være med på Halvtravern neste lørdag forresten, har jo betalt og alt!)