torsdag 13. mai 2010

Welcome to Göteborg!

I går lå de i postkassen. Startbevisene til Göteborgsvarvet. Merkelig  nok kjente jeg hverken sommerfugler i magen eller akutt melkesyre i lårene (en litt dum måte å føle nerver på når man er løper). Et finfint startnummer ble det, og selv om jeg overhodet ikke har hang til overtro eller mystisisme ga startnummer 60106 gode vibber. Fint og symmetrisk for et ordensmenneske som meg.


Man får en forståelse av hvor stort dette løpet er når man ser antall startgrupper. Hele 27 startskudd skal gå for alt fra elite-gruppen og store bedriftslag som Politi og Volvo i tillegg til de ordinære. De har en egen startgruppe for de løperne som har deltatt i alle "varv". Det er da også velfortjent; årets varv er det 31. i rekken!! I tillegg til disse seks spesialstartgruppene er det 21 "ordinære". Jeg starter i nr 18 som er den tredje siste (startgruppe 1 er delt i A og B), så selv om det første startskuddet går klokken halv to skal ikke jeg løpe før klokken kvart på fire.

Göteborgsvarvet er en ordentlig løpsfest. Mer enn 58.000 løpere har meldt seg på, og rundt løypa er det over femti musikkpunkter hvor forskjellige typer band motiverer løperne med rytmer av alle slag. En del trengsel blir det naturligvis, men ettersom det er så mange startpuljer er det - så langt jeg husker - ikke verre enn Sentrumsløpet.

Ah, dette skal bli så bra! Akkurat nå er det kun glade forventninger og ingen nerver. Det skal blir veldig fint å sette seg i bilen og kjøre nedover på fredag etter jobb!

Janicke

4 kommentarer:

Pernilla Hult sa...

27 startgrupper.. Nog hade jag förstått att det var stort men.. Varvet är ett populärt lopp - på mitt jobb är det ett gäng som åker varje år, men jag avvaktar nog ett tag till innan jag kastar mig på det tåget ;)
Trevlig helg!

Ingalill. sa...

58.000 er insane.
- og musikk langs løypa?

Overleverer jeg halvmaraton i september skal jeg virkelig overveie Gøteborg til neste år.
Lykke til!

Jofrid Bjørkvik sa...

Utrolig med 58.000 mennesker i samme dans - en middels norsk by! Ser for meg en fantastisk fest, med musikk og høy stemning. Lykke til med forberedelsene :)

lettbent sa...

Varvet er verdens største halvmaraton. Vet ikke hvordan de har klart å bli det, men det må vel blant annet være byen, traséen og stemningen. Anbefales på det varmeste. (c:

Goood helg!