torsdag 27. mai 2010

Annet tøy - Del II

På lørdag er det fest. En dobbel bursdagsfest i Drøbak som blir sommerfest og "party" i ett. Det er lite tid til rådighet til kjoleanskaffelse, så  i dag satset jeg på godt forarbeide under togpendling fra Lysaker til Ski:

Hva slags egenskaper bør kjolen ha?
Den skal se pen ut på meg, og ettersom jeg sannsynligvis er på dansegulvet før elleve og antakelig  blir der mye av tiden frem til de skrur av musikken bør den være dansbar.

Hvilken farge skal kjolen ha?
Jeg får veldig ofte kommentarer på at jeg burde bruke mer farger. Som regel ender jeg opp med svart eller lyse, ubestemmelige farger. Min mann, Dag, kommer til å bli sur på meg om jeg ikke velger noe friskere denne gangen, og jeg er egentlig enig. Altså: vær litt vågal - ta en ordentlig farge.

Jeg hadde sett for meg en kjole i hodet mitt. En lang smal sak. Bildet i hodet var imidlertid basert på bilder jeg har sett av modeller i den typen kjole. Det er tvilsomt at jeg ser like flott ut. Det har noe med høyde og bredde å gjøre. Om min kropp har timeglassform, så er det et asymmetrisk timeglass. Halvdelen nærmest bakken er et hakk kraftigere enn den øverste halvdelen. Generelt er avviket mellom de to halvdelen på en klesstørrelse. Er det da man har pærefasong? Er det noe som heter eplefasong? Hva med banan? Ananas og Kiwi (tja, barberer jo leggene jevnlig - men det har kanskje ikke noe med saken å gjøre).

Hvem var det egentlig som fant på å definere kvinnekropper som frukt? Uansett; poenget mitt er at det ikke er helt enkelt å finne ett plagg som skal dekke hele kroppen når den egentlig favner to størrelser.

Kjolen var ikke min eneste bekymring. Gitt at jeg skulle være så heldig å finne en dansbar, fargesterk kjole som passer min fasong så er likevel ikke jakten over. Tilbehør og sko må til. Sko er verst. Løping, og spesielt langdistanseløping, er bra på mange måter, men det har en lite flatterende effekt på føttene. Det krever en del forarbeid å bruke sko som ikke dekker hæler og tær... Akkurat nå har jeg bare halv negl på en av tærne også. Ser neppe særlig stilig ut i lekre sko.

Kjoleanskaffelsesbekymringene har virkelig tatt på, men på vei hjem fra jobben i dag ringte min svigerinne og venninne Ina. I en mail tidligere i dag nevnte jeg for henne at jeg sliter med å finne kjole til fest. Her er det viktig å nevne at Ina er fantastisk dyktig med klær. Hun er høy, slank, vakker og kler alt. Seriøst. Hun ringte meg for å fortelle at hun hadde tatt mitt problem høyst alvorlig, sjekket nettsider, kontaktet Noa Noa på Ski Storsenter og fått dem til å henge av et par kjoler i mitt navn. Er det mulig? Jeg ble målløs. Så utrolig snilt gjort! Enden på visa er at jeg nå går til sengs særdeles lett til sinns.

Min nye kjole (c: Dessverre ikke min kropp, men den så ganske bra ut på meg også.

Kjolen er en fin Noa Noa grønn (grønnere enn noe jeg har hatt før - det får være bra) og hadde en veldig flatterende fasong. Jeg er veldig fornøyd, og veldig takknemmelig overfor Ina.
I morgen skal jeg ordne sølvsko med høye hæler og skjulte tær, og noen kule øredobber og kanskje et armbånd, og så er jeg endelig klar for fest! Hurra!

Janicke

5 kommentarer:

Anne Mette Lie sa...

Nyyyyydelig kjole! Jeg må desverre også på kjolejakt... skal i bryllup neste helg... men har heldigvis fremdeles mange dager å utsette problemet på.. Kos deg masse på fest! God helg! :-)

Ingalill. sa...

Den var kjempefin!
- og sikkert enda lekrere i grønn.
(Jeg kjøpte ny kjole like før jul og har tenkt å bruke den til ALT så lenge den passer).

Kos deg på festen.

Siri sa...

Så snill venninne og så flott kjole! noa noa har mye fint de:-)

Jeg har kjøpt kjoler på nett jeg, da slipper man unna slitsomme butikkrunder - men av og til er varen selvsagt ikke helt som forventet. ;-)

Anne-Brit sa...

Så fin kjole og så heldig du var som fikk hjelp! Tror jammen jeg skal gå innom Noa Noa i Lillestrøm en dag. Vågalt å kjøpe kjole på nett synes jeg, liker å prøve dem først for ikke å få noen overraskelser!

lettbent sa...

Knallsnill venninne som ordnet opp. Kjøpte faktisk en knæsj rosa tunika i går også - kom liksom på glid. Tenkte jeg skulle ha noe ordentlig fargesterkt å presentere også. Når ektefellen kom hjem viste jeg først tunikaen, med sorte leggings og sorte sko med høye hæler. Han synes det var veldig fint. Så viste jeg ham antrekket fra Noa Noa...SUKSESS. Han synes jeg (og Ina) hadde vært flinke. (c: Nå høres jeg ut som om jeg er helt avhengig av min manns meninger, det er ikke riktig - men det er jo hyggelig om han synes jeg ser bra ut da. Ha en finfin helg!!