torsdag 6. mai 2010

Sixteen days and counting

Det er over et halvt år siden jeg meldte meg på Göteborgsvarvet. *Svisj* - så er det bare 16 dager igjen. Nå kan vel egentlig ikke en norsk vinter (spesielt ikke denne norske vinteren) omtales som et "svisj", men dog. Akkurat nå føles det som om tiden er knapp.

I siste Runners World (svenske) står det at det kan være bra med nerver før løp: "Konsten är att ha en anspenningsnivå som är tillräckligt hög for att öka prestationen, men inte så hög att den sänker den." Jeg skal gjøre mitt beste, men det er nok et dårlig tegn at de nervene begynner å melde seg allerede nå. Jeg tør ikke tenke på hvordan det blir når konvolutten med nummerlappen dukker opp i postkassen...

Tiden begynner å bli knapp for å forbedre formen særlig, så denne helgen blir avgjørende. Planen er klar:

I morgen tidlig, før jobb, skal jeg ta en kvalitetsøkt på elleve kilometer. Først 3 km oppvarming, deretter seks km fartslek hvor farten skal økes i perioder på 30 - 120 sekunder med rolig jogg i tilsvarende lange perioder mellom. Økten avsluttes med 2 km nedjogg.

lørdag blir det ti kilometer tempoløping, skal forsøke å løpe mila på 45 minutter etter to kilometers oppvarming. Etterpå blir det en kilometer nedjogg.

Søndag er siste mulighet for en ordentlig langtur. Det bør bli 20 - 23 kilometer.

Etter disse øktene blir det to roligere uker; formen skal opprettholdes, men krefter skal spares frem til den store dagen.

Dette blir mitt tredje "varv". For første gang skal ektefellen også delta. Han løper Göteborgsvarvet som et skritt (egentlig mange skritt) i treningen mot New York Marathon i november. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for hvem jeg er mest nervøs for. Det blir i alle fall veldig spennende å se hvordan han klarer seg. Det viktigste er at han får glede av turen. Og så håper jeg at han kommer inn på rundt to timer - helst litt under.

Etter varvet er det bare å sette igang med maratontreningsprogram. Det er jo først til høsten årets aller viktigste mål skal nås. Håper ikke det er de nervene jeg kjenner allerede nå. Sc:

Janicke

Ingen kommentarer: