mandag 17. mai 2010

Gratulerer med dagen!

Et par dager i året burde løperne la være å løpe; julaften og 17. mai. Alle andre dager må de gjerne trekke i tights'ene og løpe seg både slitne og svette. Det har vært min mening - inntil nå. Jeg husker at jeg synes det var litt flaut om faren min tok seg løpeturer disse dagene, men i dag har jeg gått i min fars fotspor også på det området. 


Sist uke var en veldig rolig treningsuke, og det psyker meg litt ut. Når selv søndagen - den store langturdagen - i følge treningsprogrammet skulle være treningsfri begynte humøret mitt å bli ustabilt. Jeg ble rett og slett gretten. Løsningen var å bestemme meg for å ta en løpetur på morgenen i dag. "Om jeg våkner klokka seks i morgen så løper jeg," tenkte jeg. Dette fungerer omtrent som å sette på vekkerklokken for meg, så kvart over seks - på selveste 17. mai - lød det velkjente start-pip'et fra Garmin.
Norges bursdag er faktisk en fin dag å løpe tidlig på morgenen. Det var knapt mennesker ute, og jeg så for meg alt pentøyet som hang klart i alle husene jeg løp forbi. Jeg møtte et par korps-kledde mennesker, og en mann som satte opp små flagg langs gjerdet sitt, men ellers var det stille, stille.


Den rolige 17-mai-morgenturen ble behørig avsluttet til salutten fra Oscarsborg i det fjerne. Gråvær til tross - nå blir det fint å feire dage!


Hipp, Hipp, Hurra!

5 kommentarer:

Anne Mette Lie sa...

Herlig! Selv startet jeg dagen med en fin padletur på fjorden. Ikke verst det heller! :-)

Anne-Brit sa...

Synes det var en god ide med løpetur på 17.mai jeg. Hadde bare ikke tid til det før da jeg var småbarnsmor med 3 barn å gjøre i stand til toget. Kjempe lurt å ta det grytidlig om morgenen!

lettbent sa...

Padletur på fjorden høres nydelig ut!!

Grytidlig morgentur var bra, både i forhold til at det var få andre ute og ettersom tiden gikk veeeldig fort når alle skulle møte pyntet halv ti. Det ble en bra dag - og man er jo ekstra fornøyd når man har fått en såpass god start. (c:

Anne-Brit sa...

Er du fornøyd med Garmin? Jeg har tenkt å kjøpe meg ny pulsklokke og lurer fælt på om jeg skal velge Polar eller Garmin

lettbent sa...

Jeg "elsker" min Garmin. Den er litt stor - absolutt ikke en klokke man bruker ellers - men den har vært til enorm hjelp siden jeg kjøpte den for tre/fire år siden. Jeg har større tro på GPS enn fotsensor/skrittløsning men ingen av delene er vel perfekte. Jeg liker at GPS-delen er i klokken slik at man slipper en separat ting. Testet det med en Suunto klokke og synes det ble mye med klokke, pulsbånd og GPS-enhet. Har også brukt Polar tidligere, men ikke med GPS. DN testet toppmodellene til Garmin og Polar nylig (http://www.dn.no/dnaktiv/article1882750.ece) og forskjellen var ikke stor. Ingen klare råd, men jeg har i alle fall vært veldig fornøyd med Garmin. (c: