onsdag 2. juni 2010

Sognsvann rundt og rundt og rundt - medsols

Det er uvant å ha løpt et løp på en onsdag rett etter jobb. Nå har jeg forsøkt det, og det var egentlig ganske bra. Oppladingen før løpet kunne vært bedre, men der stiller de fleste løperen likt antar jeg.

The Nike Race/Sognsvann rund medsols var fulltegnet med 500 påmeldte løpere. Hvor mange som faktisk møtte og løp vet jeg foreløpig ikke, men det krydde i alle fall av grønne "Don't think, run" t-shirts. Skjorten (sammen med fot-chip'en) erstattet startnummeret og gjorde det tydelig hvem som løp The Nike Race, og hvem som bare var ute og løp rundt Sognsvann på egenhånd. Ganske kult.

"Startnummeret" i The Nike Race

Startkontinenten på 200 kroner gikk uavkortet til barneavdelingen på Rikshospitalet, så det blir også den første gangen jeg løper noen form for veldedighetsløp. Det var i grunn en god følelse det også. I tillegg til skjorten fikk vi røde lisser fra Nike som samarbeider med (RED) for å få fokus på kampen mot HIV/AIDS i Afrika. Føler nesten at jeg har gjort en innsats for flere enn meg selv i dag. (c;
Red Nike laces on my Mizunos.

Man kunne underveis velge om man ville løpe en, to eller tre runder rundt Sognsvann.
  • 1.runde: 3258 meter
  • 2.runder: 6516 meter
  • 3.runder: 9774 meter
Totalt var vi fire SkiLøpere som deltok. En fjerde var påmeldt men måtte trekke seg på grunn av et jobbmøte. Tre av oss var på forhånd bestemt på å løpe alle tre rundene, og én hadde løpt såpass mye i det siste at hun ville nøye seg med én rask runde. Denne distanse-fleksibiliteten er super!

Mine mål var:
  1. Å løpe alle tre runder
  2. Å ha det gøy 
Ingen tidsmål, mer som en artig treningstur. Begge målene ble nådd på sett og vis; Det ble tre runder, og jeg hadde det gøy - i alle fall før og etter løpet. Underveis var jeg stort sett oppgitt over konkurranseinstinktet mitt.

Jeg hang meg med på det litt i overkant høye tempoet fra start, og ble litt ivrig da Garmin viste at kilometertiden lå på 4:30. Det var imidlertid seigt å løpe i dag, og hele den første runden var skikkelig tøff. Jeg peste som en blåhval! Deler av den løp jeg med flue på øyet også. Plagsomt for meg, men antakelig verst for fluen.

Det hadde vært godt å avslutte etter den første runden, men det var uaktuelt. Første halvdel av andre runde var lettere, men så ble det veldig tungt igjen og jeg vurderte litt sterkere å stoppe da muligheten bød seg før tredje runde. Jeg husker ikke at jeg egentlig tok en avgjørelse, men jeg fortsatte ut på tredjerunden også.

Bein og armer og kropp forøvrig måtte overtales absolutt hele veien, men det hjalp godt at Garmin viste 4:36 per kilometer. I begynnelsen av siste runde satte jeg som mål at den ikke skulle over 4:38. Utrolig hvordan sånt hjelper. Jeg ga siste rest og i mål viste Garmin 4:37.

Offisiell tid er ikke lagt ut ennå, men antakelig ligger den på ca 44:30. Ikke dårlig for en "treningstur". Jeg lærer dessuten stadig mer om hvor mye jeg kan presse meg selv. Det er særdeles nyttig kunnskap.

Det blir nok flere Sognsvann Rundt Medsols-løp gjennom sesongen.

Janicke

5 kommentarer:

Astrid sa...

Morsomt å lese løpsrapporten din! Og konkurranseinstinktet ditt kan da ikke være *så* dårlig ;) Kjempebra innsats!

Jeg syntes det var morsomt å delta og blir garantert med neste gang også.

lettbent sa...

Ja, for intensitetstrening skal jeg delta på flere Sognsvann rundt-løp. Føler meg litt som Forrest Gump i slike sammenhenger; bare løper og løper. Jeg lurer på om jeg så deg der - men jeg var for usikker for å spørre. Hadde du på løpeskjørtet ditt?

Astrid sa...

Ja, det hadde jeg - og hestehale. Så dumt! Jeg håpet å få øye på deg, men håpløst nok å finne igjen folk man kjenner godt i den menneskemengden der... Håper vi får det til neste gang! :)

Espen sa...

Bra jobba.
Selv synes jeg underlaget på Sognsvann er sugende og at løypa er hard tiltross for at alle "tror" den er flat. Det er ikke noe rask løype. Jeg løper ganske mye raskere på asfalt enn på sognsvann. Å holde 04:36 der oppe koster mye mer enn å holde 04:36 på asfalt synes nå jeg.

SRM er bra opplegg - pleier å delta ofte selv men har vært borte de tre siste gangene nå. Neste onsdag er jeg nok tilbake.

lettbent sa...

Astrid: neste gang skal jeg ikke nøle med å spørre. (c:

Espen: Jeg diskuterte med noen andre om "mila" rundt Sognsvann er tyngre eller lettere enn Sentrumsløpet. Sognsvann har færre tunge bakker, men det er mer sugende som du sier. Etter min mening er de like tunge. Liker meg egentlig best på asfalt.