torsdag 17. juni 2010

Hvor blir det av fremgangen?

Det har gått nesten et halvt år siden jeg intesiverte løpetreningen. Nå løper jeg stort sett fem ganger, og litt i overkant av 60 kilometer, i uka. Det er ingen tvil om at jeg er i mye bedre form nå enn jeg var ved utgangen av 2009, men hvorfor er det ikke lettere å løpe mila på 45 minutter i nå enn det var i Sentrumsløpet for to måneder siden? Burde ikke komfortfarten så smått nærme seg 4:30?

En nærmere analyse av treningsdagboken må til for å avgjøre om det er komplett stillstand, men det er i all fall ikke en tydelig fremgang.

Det er nå litt over tre måneder til Berlin maraton. Om jeg skal klare målet på 3:45 (eller drømmen om 3:30) så trenger jeg fremgang. Treningsprogrammet jeg følger er lagt opp for å løpe marathon på 3:30. Det er gjennomført og variert med korte og lange økter i forskjellig tempo. Så hva skal jeg fokusere på for å komme meg til "neste nivå"?

Vel, en analyse er helt klart nødvendig, og så satser jeg på at forbedring kommer i rykk og napp og at et realt rykk er rett rundt hjørnet.

Janicke

2 kommentarer:

Siri sa...

Det kommer i rykk og napp ja, så jeg tror det er rett rundt hjørnet:-)

Du har god tid ennå fram mot Berlin, mye kan skje - på godt og vondt. Prio 1 er langturene!!

Jeg løper for det meste kun 3 økter per uke, så jeg har troa på deg.-)

Astrid sa...

Jeg har dessverre ikke noe peiling på dette... Men all treningen vil helt sikkert gi resultater! Du passer på å få hvilt nok mellom øktene? Jeg er imponert over at du klarer å trene så ofte innimellom jobb og barn. Hold ut, så kommer du sikkert opp et trappetrinn snart!