onsdag 10. november 2010

Snart i mål?

Det var overveiende positivt å ha time hos indremedisiner. Uten egentlig å ha fått noen svar, var opplevelsen såpass oppløftende at Jessheim halvmaraton er lagt inn i kalenderen, og jeg har meldt meg på Holmenkollen skimaraton. Valg av distanse på sistnevnte ble enkelt ettersom helmaratondistansen på 52 kilometer var fulltegnet. 27 kilometer holder sikkert godt for en SkiLøper med lite skiløpserfaring...ja, med ski på beina liksom.

Indremedisinerens teori er at jeg har Gilberts syndrom. En ufarlig, medfødt tilstand som stort sett består i å ha høye leververdier. Nå var det riktignok en annen leververdi som også var høy på den siste av blodprøvene jeg har tatt, men det mente han at kunne komme av mye trening. Den blodprøven ble tatt rett etter det siste hardkjøret før maraton, så det er vel ikke usannsynlig? Ny blodprøve er tatt og resultatet vil bidra til å avgjøre hvorvidt jeg skal videre til en spesialist som - slik jeg forstod det - kan finne ut hvorvidt det virkelig er Gilberts.

Jeg skal ikke engang tenke på at dette antakelig betyr at jeg kunne ha løpt i Berlin. Ferdig med det! I stedet skal jeg feire, blant annet med å løpe halvmaraton på Jessheim. Målsetning? Vel, det har blitt litt ujevn trening i det siste, men løypa skal være ganske lettløpt tror jeg. Må vel forsøke meg på 1:45, eller kanskje bare ta det som en treningstur – dagsformen kan få avgjøre.

Janicke (og Gilbert?)

5 kommentarer:

Astrid sa...

Så godt at det nå endelig ser ut til at du får et svar på dette, og at det ikke dreier seg om noe skummelt!

Veldig gøy at du blir med på Jessheim :-)

Ingalill. sa...

Supert og for en lettelse! Gilbert har vel ikke noe imot maratonkjør?
- hvis hofta holder (noe som er litt tvilsomt) og jeg klarer å overbevise familien og at mor ikke er nødvendig for 12års-dager, kan det hende jeg løper på Jessheim også - usikker på distansen.
Vi får se.

Klapp på skuldra for at du holdt deg positiv hele veien, (det er en bragd).

Endorfinlykke sa...

Godt å høre at det sannsynligvis ikke er noe som helst farlig! Lykke til på Jessheim, blir vel en nytelse å være med i et konkurranseløp igjen? Jeg synes alle slike løp skulle hatt barnepass, så kunne jeg også vært med på så mange flere!

lettbent sa...

Astrid: Det ser stadig lysere ut - ny blodprøve viste bedring. (c:

Ingalill: 12-årsdager (og barnebursdager generelt) er litt vanskelige å forhandle seg bort fra - men bestikkelser fungerer ofte... (c;

Marit: Disse løpene burde helt klart ha barnepassløsning!!

Astrid sa...

Så flott! :)