søndag 21. november 2010

Ski Vinterhalvmaraton - 24 km

Løypemannskapet må ha gjort en slett jobb med kontrollmålingen, for årets vinterhalvmaraton var i overkant lang. Ved målgang viste min kjære Garmin 24 kilometer i stedet for den mer vanlige halvmaratondistansen på 21 kilometer. Med unntak av kjentfolk i et par passerende biler, uteble som forventet publikum. Drikkestasjoner og medaljer så vi heller ikke noe til, likevel synes vi det var et godt arrangert løp.

Mona hadde på forkant varslet at hun bare hadde en drøy time til rådighet, og ettersom jeg hadde litt ekstra tid før vi skulle møtes tok jeg en omvei og hadde nesten fem kilometer før vi startet på fellesdistansen. Vi valgte en runde som egentlig er ganske kjedelig. men som gir en del kilometer - og det går veldig greit når vi løper flere og kan skravle. Iskald motvind, noen centimeter løssnø og slakk oppoverbakke ga oss litt å jobbe med, men det var fort glemt vi svingte inn i bebygde områder igjen.
Tilsiktet kjøremønster? Mona forsøker å fortelle at løping er godt for hjertet.

Jeg begynner å mistenke at jeg har bommet grovt på sesongen i år. Det virker som formtoppen har kommet nå! Løpingen går som en lek. Jeg er nesten sikker på at jeg hadde kunnet perse på Sentrumsløpet etter å ha løpt Eikjolmila på glatt føre på 46 minutter. I dag gikk det også veldig greit å løpe langtur selv om vi startet forholdsvis tidlig og føret absolutt ikke er optimalt (gleder meg til å få piggede sko). Vel hjemme viste Garmin at snittfarten hadde vært 5:07.Tror at jeg kunne klart ny pers på halvmaratonløp også, dersom det hadde vært gode forhold.

Etter at Mona og jeg skilte lag gikk turen langs veien med det velklingende kallenavnet "Griserumpa".

Jeg økte farten de siste kilometerne, og var egentlig veldig fornøyd med at distansen ble feilberegnet. Det er ikke til å komme bort fra at turen fortsatt kjennes i enkelte, større muskelgrupper, men jeg har en noe barnslig glede av den type "ubehag".

 Kunne antakelig fått enda bedre snitt-tid om jeg hadde satt utfor her...

Det nye løpetøyet - Gore vintertights og Falke trøye - fungerte helt ypperlig. Gore-buksa var skrekkelig dyr, men etter dagens tur er min påstand at den er verdt hver krone. Aldri før har jeg hatt en løpetights som har sittet så behagelig. Den knallrosa Falke-trøya er så kul at den burde ha vært synlig og ikke skjult under t-trøye og jakke, men det får bli på vårparten (ah, vår... gleder meg allerede til den første turen i shorts).

Jeg skulle veldig gjerne vært med Treningscampens strålende initiativ "langturgalskap" neste helg. I stedet blir det mye bilkjøring i forbindelse med henting av familiens nye medlem i Stockholm. Mistenker at det blir ganske stas - og litt stress - det også.

Janicke

6 kommentarer:

Astrid sa...

Åhei, hvilken form du er i! Imponerende raskt for en så lang tur (igrunnen imponerende selv for en kort tur, spør du meg :P). Men hvilken pulssone ligger du i da?

Runningman sa...

Heisan! Glimrende bilde der oppe! Og imponerende formutløsning, 5:07/km på dagens føre er jo veldig bra. Hva er det jeg sier? 5:07 uansett føre er veldig bra!! :-)

Kjenner meg litt igjen i det med sen formtopp. Det går fryktelig lett om dagen, noe som gjør meg usikker på om jeg skal følge planen om å bruke den neste måneden på å hvile/hente overskudd. Det frister ikke akkurat å bevisst redusere farten når den endelig har innfunnet seg.
Vel, alle planer er tentative...

Og gratulerer med dagen forleden! Essensen i første linje i lørdagsinnlegget ditt har vært mitt mantra også i en (god) del år nå. :-)

Endorfinlykke sa...

Hørtes ut som rene drømmehalvmaraton! Kanskje den lange hvilepausen ga en formboost?

lettbent sa...

Astrid: Det er gøy at det plutselig løsner slik, men samtidig vet jeg at dette går opp og ned. Håper likevel at det er et nytt "form-platå" også. Snittpulsen på gårsdagens tur var 148. Har ikke satt opp sonene mine, men dette er jo egentlig en puls jeg synes er fin for langturer. Tror makspulsen ligger på rundt 200.

Runningman: Morsomt bilde ja - måtte bare knipse det motivet. (c: Ikke så smart av oss å legge formtoppen til denne tiden av året, men på den annen side gjør det jo treningen veldig mye morsommere i en potensielt motvillig treningstid. Regner med at det kommer (minst) en formdip før sesongen begynner i 2011, men at det skal være mulig å nå en ny formtopp også - til et av løpene. Veldig enig i at reduksjon av farten ikke er fristende - men jeg forsøker å skille bedre på raske og rolige turer nå. Litt. (c: Og takk for gratulasjon. Løpingen holder oss unge, hehe.

Marit: Det må nesten ha vært hvilen som har gitt denne boosten. Helt klart min teori. (c:

Märtha Louise sa...

Koselig med ny familjemedlem! Kanske stockholm kan bjuda på en långtur också? Planerar själv 18km där nästa helg (det är långt för mig!) :)

lettbent sa...

Ja, løpeskoene skal med. Håper på en fin(e) tur(er) i Liljanskogen, eventuelt rundt Djurgården på lørdag og/eller søndag. Muligheten for å løpe på mindre vante veier og stier skal utnyttes. (c: