lørdag 6. november 2010

Ny løpekamerat?

Det mangler ikke stort på å gjøre denne familien til en skikkelig A4-familie; Mamma, pappa, to barn, villa i forstaden og stasjonsvogn - og i går ble det klart at vi med stor sannsynlighet får et firbent familiemedlem på plass i løpet av måneden. Niåringen har mast om hund i over to år og vi har sagt at "joda, når det passer", "om noen år" og så videre. Vi har vinglet litt og tenkt på at vi igjen vil miste litt frihet, nå som vi har begynt å få den tilbake i takt med at barna blir eldre.

Likevel har vi endt opp her, og er nære "point of no return". Maiken og jeg kjører til Vallentuna (tre mil fra Stockholm) og skal se på - og sannsynligvis ta med hjem - Tindra på fire måneder i slutten av november.

Tindra, Irsk Setter (show-variant) 4 måneder.

Tindra er den siste valpen som skal selges hos den oppdretteren vi aller helst vil kjøpe hund fra. Søte Sassa, Hege og pappas hund, som har bodd i samme hus som oss det siste året, kom fra denne oppdretteren. Hun var en fantastisk snill og skjønn hund, og selv om hun ikke var vår hund så ble det litt tomt da hun døde for et par måneder siden. Det siste året var hun ikke klar for å være med på løpeturer, men frem til hun ble elleve år var hun en flott løpevenninne.

Sassa og meg på tur i vær og vind.

Denne typen Irsk Setter er litt større enn de som er vanlige her til lands og jaktinstinktet er mer eller mindre avlet bort. De er dermed en del roligere, men det er ingen tvil om at Tindra kommer til å trenge mye aktivitet. Så er også dét en av grunnene til at jeg vil ha hund.

At valpen har rukket å bli fire måneder, stueren og har gått litt i bånd gjorde valget enklere.

Maiken jubler! Hun tør knapt tro det, men har laget nedtellingskalender og ordnet sengeplass til Tinda ved siden av sin egen seng. Selv er jeg forventningsfull og kjenner at dette føles rett. Ikke minst blir det fantastisk å få en ny løpekamerat som alltid er klar for tur.

Janicke

4 kommentarer:

Astrid sa...

Så koselig! Heldige hund som kommer til dere og får både barnekos og så mye mosjon den bare kan ønske seg :-) Tindra ser veldig, veldig fin ut!

Astrid sa...

PS. I kveld skal vi se "Saint Ralph" - filmen du skrev om en gang for lenge siden. Jeg er sikker på at jeg kommer til å bli veldig inspirert (som om jeg ikke er inspirert nok fra før, he he) - takk for tips!

Ingalill. sa...

Ahh, jeg elsker Saint Ralph, har sett den mange mange ganger, tårene strømmer - helt til vi hikster av latter.
- nydelig film

- & grattis med hund - jeg skal ha en border collie en gang!

lettbent sa...

Astrid: Ja, håper det blir en lykkelig forening for både hund og folk - men det føler jeg meg egentlig ganske trygg på. Dette er vurdert over lang tid og vi vet av erfaring hva det dreier seg om. Gleder meg mer enn jeg egenltig hadde trodd.

Håper du likte Saint Ralph. Den var veldig rørende og inspirerende - pågangsmotet hans skulle jeg gjerne hatt. (c:

Ingalill: Nydelig film, helt klart! Border collie vært et mulig alternativ til denne irsk setter rasen for meg også. Skjønne hunder, og så er det jo ikke så dumt at de er litt mindre enn denne vi skal ha. Men, det får eventuelt bli neste gang. (c: