onsdag 28. april 2010

Blodslit?

Planen var å løpe i dag. Tiden begynte imidlertid på bli knapp. Klokken viste 19:30 da jeg var hjemme fra jobb . Magen min fortalte høylydt at den ikke hadde fått mat på fem og en halv time. Minstemor skulle i seng og skolejenta hadde lekser hun meget motvillig måtte gjøre. Når alle hadde fått sitt hadde klokken allerede blitt halv ni. "Løpe nå?" tenke jeg og kikket på regnet som pisket på vindusglasset. Jeg hadde mest lyst til å sette meg i sofaen foran tv'en og bare være grønnsak. Hadde tredemølla vært tilgjengelig så hadde det vært greit nok, men ektefellen skulle igang på den.

Nå hadde det ikke vært så dumt med en hviledag i dag. Jeg kunne fint byttet ut morgendagens planlagte hviledag med en treningsøkt, men grunnen til at jeg har satt opp hviledag akkurat i morgen er at jeg skal kvitte meg med en halvliter blod for første gang på seks år. Totalt har jeg bare gitt blod fire ganger, så jeg er en ganske uerfaren blodgiver, men jeg innbiller meg at det ikke er optimalt å løpe etter å ha gitt blod. Det er vel slik at de som bloddoper seg tilfører ekstra blod. Da skulle man jo tro at det får tilsvarende negativ effekt om man tar ut blod? Eller?

Uansett, "Don't think. Run" er Nikes ordspråk for tiden - og nettopp den oppfordringen bestemte jeg meg for å følge. På med vannavvisende løpetøy og ut i den grå, men nordisk lyse, kvelden. Nå sitter jeg her nydusjet i pysjen og er så ufattelig fornøyd med meg selv. Hviledagen i morgen føles særdeles velfortjent. Da klarer jeg kanskje også å ta tak i noe som er enda vanskeligere å motivere seg for enn en sen løpetur i regn og vind; selvangivelsen. *sukk*

Janicke

5 kommentarer:

Ingalill. sa...

Skal/skal-ikke, vil-ikke, vil-ikke - gjør-det-likevel framgangsmåten er ganske hyppig brukt her i huset også og aller verst er det mest man kler på seg og ser ut vinduet :-)

Anne-Brit sa...

For en stå-på vilje dere har jenter! Det er bare å ta av seg hatten, DERE ER FLINKE!!

lettbent sa...

Skal/skal ikke er muligens løperens største utfordring! Den evinnelige dørstokkmila. Viktig å tenke på at det ikke er så ille når man kommer ut (selv om det noen ganger er det også). Det føles imidlertid ALDRI feil når man har kommet hjem igjen. (c:

Anne Mette Lie sa...

Åh, jeg blir så glad hver gang jeg snubler over gode treningsblogger! Legger deg til på bloggrollen min og håper at det er i orden! :-)

lettbent sa...

Veldig hyggelig om du vil følge bloggen min. La deg til i min liste også. (c: