mandag 19. april 2010

Snart dags!

Nedtellingen til årets første løp har startet for fullt og - muligens som en naturlig følge av det - har selvtillitensunket flere hakk. Etter forrige helgs feiringer av minstemor (med lett frislipp når deg gjelder inntak av søtt) føler jeg meg tyngre og ikke like sterk lenger. Med våren har også vårslappheten kommet, og jeg frykter at både jeg og bena mine skal være altfor tunge på lørdag, og at jeg ikke skal klare å kjempe meg igjennom de ti kilometerne i Oslo på mål-tiden.

Antall treningskilometer gikk ned drastisk sist uke. Det var riktignok helt etter planen; Med et forholdsvis kort løp rett rundt hjørnet er det ikke langdistanse, men hurtighet jeg må jobbe med. Likevel har det vært litt skremmende å være nede på bare rett over førti kilometer. For å bygge opp litt selvtillit bestemte jeg meg for å anskaffe noe nytt tøy til løpet, og jeg fant et stilig sett på G-Sport på Ski Storsenter:

Frank Shorter (Av alle merker. Tror ikke jeg har hatt det før.) Rhea T-Skjorte og Ranja Jakke.

Jeg klinte til med både T-Shirt, jakke og kort tights fra Frank Shorter. Ermene kan tas av jakken, slik at det blir vest også. Må innrømme at jeg falt litt for den løsningen. Frank Shorter er et merke jeg ikke har vurdert tidligere, mest fordi jeg ikke har sett plagg som har fanget interessen. Nå lurer jeg litt på om selskapet har tatt grep og endret strategien sin, for nå hang det plagg fra dem i butikken som var både tekniske og stilige. Tror de har ny logo også. Prisen var dessuten hyggeligere enn for tilsvarende produkter fra Nike, Gore og så videre.

Et "headband" fra Kari Traa ble - både billedlig og bokstavelig talt - kronen på verket. Har aldri brukt headband før, men irriterer meg ofte over at håret blåser i ansiktet. Jeg foretrekker å ha håret løst, uten strikker som strammer, så da skal jeg teste ut denne løsningen. Forøvrig veldig tøfft headband som matcher shortsen og jakken fra Frank Shorter: sort med en liten rosa/orange sommerfugl. Litt forfengelig kan vel en løper være også. (c:

Med unntak av sistnevnte headband ble tøyet testet  på gårsdagens løpetur, og nå gleder jeg meg til å bruke det på Sentrumsløpet. Det er virkelig viktig med nytt tøy innimellom, både for å motivere seg selv og for å skåne omgivelsene. Jeg har en del plagg som stinker skikkelig selv før jeg har begynt å svette. Mulig de skal ofres nå...

Det er mandag morgen. Fem dager igjen til startskuddet i Sentrumsløpet går. Solen skinner og værvarselet er hyggelig for løpsdagen også. Denne uken må jeg finne igjen formen og selvtilliten. Lørdag vil, Vil, VIL jeg løpe på (rett under) 45 minutter. Argh!

Janicke

Ingen kommentarer: