søndag 28. mars 2010

Lettbent på nye veier

Påskeferien er i gang, og gårsdagen gikk med til forflytning. Med vekkerklokken stilt på 4:25 våknet jeg naturligvis 4:19 etter å først ha sovnet litt over midnatt. Tidlige avreiser gjør meg enda mer A-menneske enn ellers. Hodet jobber og kverner og gjør det umulig både å sovne og å sove på morgenen. Jeg synes likevel det er deilig å komme tidlig i gang, og vi nådde destinasjonen, Leipzig i Tyskland, klokken tolv.


Leipzig er kanskje ikke det mest utbredte påskevalget, men ettersom mine svigerforeldre bosatte seg her sist høst er det på høy tid at vi besøker dem. Dessuten er Leipzig en veldig hyggelig by, og jeg har i grunn blitt veldig glad i Tyskland etter at jeg lærte mer om landet gjennom min halvt tyske mann.

Gårsdagen ble treningsfri. Tror ikke det hadde blitt spesielt godt mottatt om jeg forsvant ut på løpetur rett etter ankomst. Dessuten var ikke kroppen min, med akkumulert søvnunderskudd, helt klar for det. Men, i dag skal løpeskoene på, og jeg gleder meg! Det å oppdage nye steder joggende/løpende er fantastisk. Man får sett så mye, og får en veldig god oversikt over geografien og hva som er verdt å se nærmere på. Ofte kommer man også over ting man kanskje aldri ville ha funnet på å se ellers.

Regner med at min mann og jeg tar en langtur sammen, 15 - 20 kilometer, det er jo søndag - den store langturdagen.

Med nok kilometer i bena kan jeg med litt bedre følelse spise noe av det tyske kjøkkens gode - men akk så fete - retter.

Viktig tips til oppdagelsesturer på nye steder: kart (og gjerne kompass) - og gjerne iPhone (kart og kompass samt GPS i ett). (c;

Janicke

Ingen kommentarer: